fredag 10 augusti 2012

ADHD-medicin.... och skolan igen

Nu har lugnet och harmonin varat tillräckligt länge så i morse tog vi ett utbrott så vi blev försenade till korttids och jobbet. Men nu har man ändå fått samla lite krafter så ett tag ska man väl orka, hoppas jag. Har märkt de senaste dygnen att det är något som inte är riktigt som det ska hos Turbo. Om det är skolstarten eller om det är en förkylning i kroppen som ställer till det vet jag inte riktigt. Eller kanske är det en kombination. Konstigt vore det väl om veckan innan skolstarten var harmonisk, det är ändå ett avbrott från ett långt sommarlov som stundar....




I utbrottet i morse så var det min dammsugare som rök! Alltså, jag tror den funkar men det låg lite lösa delar både här och där och ett av hjulen hittade jag inte i stressen. Men jag hade inte tid att leta under byråar och i vrår eftersom vi blev sena iväg och det var bara att inrikta sig på Turbo så han kunde lugna ner sig och bli färdig nån gång. Jag sitter fortfarande kvar på jobbet men ska väl ta mig hem och leta efter delarna så småningom.




Mt som tog emot på korttids idag fick det säkert lite stökigt åtminstone första timmen innan Turbo landade ordentligt. Dels så var han lite labil och dels så hamnade medicinen i magen precis innan vi åkte så den hade säkert inte hunnit verka. Men bättre sent än aldrig! Här kommer jag osökt in på den debatt som är just nu om att ADHD-medicineringen har ökat markant de senaste åren.... Det var ett inslag i aktuellt häromdagen. Läs gärna HÄR vad som kom fram. Både Läkemedelsverket och Socialstyrelsen har forskat lite mer i det här och ska komma med en utvärdering snart. Hmm.... jag hoppas bara att de som behöver medicinen också kommer att få det i fortsättningen! Var hade vi varit utan medicin?? Vågar inte ens tänka tanken fullt ut! En gång var vi "mellan" två läkare och var utan medicin. Efter en vecka ringde jag så vi fick en akuttid, ingenting fungerade och jag kan säga att idag skulle jag inte orka en hel vecka utan medicin för sonen.




Men jag ska nog poängtera att få är så emot medicin som jag är, ändå resonerar jag som jag gör när det gäller ADHD-medicin. Av egen erfarenhet har jag fått ändra mig radikalt i den här frågan. Vissa klarar sig helt enkelt inte utan medicin. Livet hemma, i skolan och på fritiden skulle inte fungera alls och vi skulle ha en kille som säkert inte haft nåt självförtroende kvar. MEN man ska inte enbart ge medicin!! Det ska vara en kombination av anpassning av miljön, annars blir det fel. Skulle kunna skriva en hel uppsats om detta, men jag stoppar här just nu iaf.




Rektorn ringde upp mig idag igen. Vi har tät kontakt nu och vi måste få till Turbos skolgång så bra som möjligt. Idag gav jag henne lite "bakläxa" så hon skulle jobba vidare på det :) Det är viktigare än någonsin att de nya lärarna får mer kött på benen nu när de ska jobba med dessa elever på resursskolan. Nu har vi sett nog av att personalen inte får rätta verktygen för att orka med det speciella och mycket tuffa jobbet de har. Så UTBILDNING skriker jag fortfarande om att hon måste fixa fram till dem. Utbildning först och främst i detta med sociala berättelser, seriesamtal och bemötande! Men det hade tydligen hamnat lite på sidan om just nu....

Nu ska jag jobba lite till och sen gå hem lite tidigare än vanligt på fredagar. Grillpartaj står på agendan med ett gäng vänner, närmare bestämt tolv stycken. Kan ju bli riktigt nice om det nu slutar att regna ;) Ja, som ni förstår så är det alltså korttidshelg annars hade vi fått stanna hemma från grillfesten.

Kram på er och ha en alla tiders bra helg ♥

Inga kommentarer: