torsdag 16 augusti 2012

Sämre dag

Gårdagseftermiddagen och kvällen fungerade utmärkt här hemma. Turbo var lugn och fin hela tiden - skönt! Vi var t o m ut på en liten cykeltur han och jag. Tyvärr kom han på det rätt sent att han ville ut och cykla så det blev lite för sent i säng. Så i morse var han lite tröttare men det gick hyfsat att få upp honom och humöret var det inget fel på.




När han kom hem idag efter andra skoldagen så exploderade han direkt. Det var inga snälla ord han sa om skolan... Något var fel! Men vad det var har jag inte klurat ut. Mannen har läggningen med honom nu ikväll och jag vill inte blanda mig i. Annars är det vid sängkanten man har lättast för att nå honom med papper och penna och lite ritprat. Har man tur så kan man få reda på lite detaljer då. Men jag hoppar det ikväll eftersom jag drog mig undan vid kvällsproceduren. N har varit här några timmar på eftermiddagen och kvällen och assisterat och Turbo känns gladare och lugnare så jag hoppas det har runnit av honom. Det är ju skoldag i morgon också....

Jag och mannen fick oss en härligt lång cykeltur medan N var hos Turbo. Sommarvärmen har kommit igen och då får man passa på. Man vet inte hur länge det varar. Efter att N åkt iväg så ville Turbo också ut och cykla. Själva hade vi 2,5 mil i benen så det är väl inte det första man tänker på att ut och cykla igen. Men vad gör man inte när sonen äntligen vill röra på sig... jo, man offrar sig och cyklar lite till och ser glad ut :) Pust!




Så till det där bekymret på hemmaplan som jag nämnde i gårdagens inlägg, ska förklara vad det är som oroar.
Efter sex månader fick vi ju tillbaka vår ena katt, Felix, som varit ute i avel. Vi hade honom i fem månader innan han försvann från oss. Turbo tålde katten och har aldrig känt något av allergin, men nu när vi får hem honom så visar han tendenser till allergi!!! Oswald, vår andra katt, har vi haft i 2,5 år och Turbo har aldrig reagerat på honom. Vilket nederlag det skulle bli för Turbo om vi var tvungna att göra oss av med Felix pga hans allergi! Han har ju tålt honom innan så jag tror och hoppas på att det beror på hormoner, att en fertil hane är mer allergen än andra. I så fall skulle det kunna lägga sig så småningom eftersom han nu är kastrerad. Det tar lång tid innan hormonerna går tillbaka men vi får ge det en chans. Skumt är det iaf.




Det kan också vara så att den har dragit med sig partiklar från andra katter - han har ju träffat en hel del andra katter under tiden han varit borta. Men den teorin... ja, jag vet inte vad jag ska tro. Vi börjar med att bada honom nu i helgen så får vi se om det hjälper något.
Jag tycker så synd om Turbo ifall det skulle visa sig att det inte går att ha Felix kvar. Vi har alla längtat efter att få tillbaka katten, inte minst Turbo. En snällare och goare katt får man leta efter. Att göra sig av med honom utan att tala om för Turbo vad det beror på blir en omöjlighet. Turbo kommer alltså att veta att det beror på hans allergi och det känns ju lite surt för honom. Det skulle bli en omställning och ledsamhet till för honom att behöva ta sig igenom. Jag hoppas verkligen vi slipper detta scenario!

Kram, kram ♥

2 kommentarer:

Nina sa...

Ajdå.. Hoppas ni kommer på vad som oroar innan det blir en större sak av det, och att det går smidigt att rätta till. Jag förstår ju att det är extra känsligt nu innan dom känner varandra, Turbo och den nya läraren. Håller tummar!

Tummar också för att allergin är övergående och kanske en reaktion som lägger sig efter ett tag.. Hoppas verkligen att ni kan behålla Felix.

Kramar om!
Nina

Anonym sa...

Håller verkligen tummarna när det gäller katten! Om det ändå skulle hända att ni ska göra er av med den, går det att säga nåt som gör att katten lider i nuläget liksom? Alltså att det inte bara är för Turbos skull som den måste bort utan även något för kattens skull? Tänkte att det kanske skulle funka bättre för hans förståelse?

Hoppas nu att skolan blir så bra som möjligt och att de får den utbildning ni efterfrågar med seriesamtal, ritprat, sociala beräättelser m.m. Det handlar ju om kommunikationshjälpmedel och det som gör mig lite förbannad i allmänhet när det gäller sånt är att det tydligen inte rikitgt räknas som "riktiga" hjälpmedel, utan det är typ bara rullstolar, blindkäppar osv som är så självklart.
Nej nu ska jag inte gå igång och bli arg här ;-)

Massa massa kramar!