tisdag 1 mars 2016

Oro och bilfärder

Igår togs alltså det första spadtaget till utbyggnaden här hemma hos oss, det som är en bostadsanpassning för Turbos behov. Härligt att det äntligen är igång, men samtidigt så blir det en jobbig tid för Turbo och hans omgivning.

Vid 7-tiden igår morse dök de första byggjobbarna upp. Turbo märkte inte av dem förrän tio minuter innan assistenten kom och hämtade honom. Det var jätteskönt att han inte upptäckte dem innan för då hade hela morgonen blivit orolig. Nu gick det hyfsat bra, även om assistenten fick in en irriterad Turbo i bilen. De åkte en extra sväng på väg till "stugan vid sjön" så han fick landa lite.

När de skulle hem på eftermiddagen, ville inte Turbo hem. Han förstod förstås att byggjobbarna var i full gång och det oroade honom. En extra långsväng blev det då med och han höll ihop tills på kvällen. Då kom ett utbrott. Jag och Turbo tog en sväng med bilen sent på kvällen så han fick komma ner på jorden lite.
Det blev en dag med mycket bilåka, men vad gör man inte såna dagar?!?



I morse blev det likadant att Turbo inte märkte byggjobbarna förrän strax innan han skulle gå ut till assistenten i bilen. Men då blev det så spännande så han lockade in assistenten så de tittade genom fönstret när de grävde. De kollade en stund innan de åkte iväg.

På em fick jag hämta Turbo vid "stugan vid sjön". Han kände sig orolig och vi tog en runda med bilen så vi kom hem när byggjobbarna gått hem för dagen - pust!

Men jag säger då det!! Vilken tur att Turbo är på bortaplan mellan 8-15 varje vardag! Detta skulle aldrig funka annars. Jag har jobbat hemifrån idag och det har dånat och vibrerat i huset hela dan. Ett tag trodde jag mannens samling av ölglas skulle vibrera ner från hyllan!


För att summera vad som hänt idag, så har de grävt fram jordvärmeledningarna i marken. Den behövde flyttas en bit eftersom den annars skulle hamnat under bygget och det får den inte göra.


Sen har de grävt ännu mer, kommit med ett par lastbilsflak med singel/makadam och fyllt upp "hålet" med.


Allt detta sker ju i anslutning till huset, eftersom det blir en utbyggnad. Så det är tätt inpå och det hörs i hela huset.
Spännande tider är det iaf!

Måste avsluta detta inlägg med att berätta om att jag och Turbo fick en trevlig stund på gymmet ikväll. Helt plötsligt bestämde han sig för att följa med mig! Jag är glad för det lilla som blir att han rör sig och jag tror han kände sig nöjd med de övningar han gjorde ikväll! Alltid en början! :)


Gonattens och kramar ♥

2 kommentarer:

Annelie L sa...

Trots mycket oväsen och kiv utanför husknuten och utbrott verkar ni i det stora hela haft det ganska bra . Hoppas bygget går fort så att ni slipper att ha en byggarbetsplats utanför fönstret. Kramar om ☀️

Annelie L sa...

Oväsen och liv, skulle det stå 😉