torsdag 13 december 2012

Tack och hej!

Vad händer här då, kanske ni undrar? Det blev inget långt inlägg igår, vi hade fullt upp med Turbo. Inget utbrott blev det igår, men vi försökte verkligen att aktivera honom och få honom att tänka på roliga saker hela tiden. Mannen satte sig bl a med honom och tog en lektion i att lösa Rubik´s kub :)




Då var Turbo distraherad en bra stund och kände sig säkert duktig när han fick lära sin pappa lite knep och lösningar.

De två senaste mornarna har det gått lite lättare att få iväg Turbo till skolan. Han har t o m fått i sig frukost. Inte dåligt! Jag kommer att rita lite med honom ikväll igen, för jag vill verkligen försäkra mig om att taxisituationen är till belåtenhet så det inte finns något störande moment där. Jag är nämligen inte övertygad om det.....

Vi har pratat igenom Turbos mående med läraren Tyra idag och vi har stött och blött, men kan inte komma på något som skulle påverka Turbo så illa. Vi får helt enkelt avvakta hur det går framöver. Jag har testat en annan grej ett par dagar här och trots allt så känns Turbo lite bättre nu. Efter skolan idag kändes han som att det går åt rätt håll, så vi får se.




Idag har vi haft ett stormöte angående Turbo. Västbusmöte, som var det avslutande mötet av en serie möten vi haft under några månader. Med på mötet var läraren Tyra, rektorn, chefen för korttids, en från soc, psykolog från habiliteringen, specialpedagogen på skolan och vi föräldrar.
Bl a så beslutades det på mötet att det blir en fortsättning med psykologen Lisa för skolpersonalen nästa termin! Yes! Den bästa psykologen för Turbos del!! Har aldrig tidigare träffat en så duktig psykolog som ger handfasta och vettiga råd. Förhoppningsvis får vi föräldrar också hjälp av henne, men det är habiliteringen som ska besluta om det.




Vi fick sen säga tack och hej till rektorn, som lämnar sitt jobb som rektor för resursskolan. Ni som följt bloggen vet ju hur vi tampats och kämpat med denna rektor under flera år och kampen blev ganska intensiv under förra terminen då Turbo vägrade gå till skolan om inte Tina fick komma tillbaka dit. Vi vann till slut och rektorn sa idag att hon tyckte hon visste mycket om autism innan, men hon har lärt sig otroligt mycket av vår familj! Ja, man lär så länge man lever.....

På mötet idag var också den nya rektorn med. Vi hade ingen aning om vem han var eller hur han tänker i frågor kring elever som vår son. Men det lilla som vi såg och hörde av honom så kändes det bra. Han har iaf sagt det tidigare att så länge Turbo finns kvar här så tänker han inte ändra på planerna för resursskolan! Skönt! Då har han iaf fattat en hel del.




Vi hade också ett litet ensamt möte med chefen för korttids. Och det BLIR FÖRÄNDRINGAR där. Vi som hade tänkt slippa detta! Men Mt har sagt upp sig.... :(  en av de två killarna som jobbar med Turbo och det blir väl inte helt lätt att få ihop det med schema och allt sen. Kvar finns T och vi spånade lite på att ersätta Mt med reserven Ok. Men vi la också fram ett annat förslag som hon skulle kolla upp - hoppas, hoppas!

Stackars Turbo, säger jag! Ingen skugga ska falla över personal som säger upp sig, säga upp sig måste man få göra och livet går vidare, men det är inte roligt..... Bra personal som funkar ihop med Turbo växer inte på träd. Ser en lösning - de fina killarna T och Kent (assistenten) får helt enkelt klona sig!! Kan man beställa såna exemplar på postorder kanske.... ? Nej, allvarligt, det löser sig säkert. Det viktigaste av allt just nu är att vi får Turbo på fötter innan det sker förändringar i både personal, schema och flytt av korttids. Phu, mycket på en gång och jag kan väl inte säga att jag ser fram emot tiden efter nyår precis.....

Kvällskramen på er ♥

2 kommentarer:

Nina sa...

Ojojoj... :( Hoppas att Turbo hinner bli stabil innan nya orosmoment dyker upp. Hur ska ni orka?

Det finns ju guldkorn där ute, som har valt rätt jobb, det har vi sett. Vi hoppas att ni hittar nån av dom igen nu, så det blir bra, trots alla förändringar.

Varma tankar till er!
Kram Nina

Tina sa...

Ja aldrig får det bara vara lugnt, det svänger fort och händer mycket hela tiden. Ni har haft mycket turer känns det som. Hoppas på bra lösningar så klart och en så harmonisk kille det går . Kramar <3