tisdag 24 januari 2012

Neråt-tankar

Just nu känns det lite tungt för Turbos skull... Fick precis reda på en tråkig sak... suckar lite. Men jag ska ta dagen från början.

Morgonen var inga extra bekymmer, lite trött och dåligt med frukost i magen men det var inget märkvärdigt med det. Det var som det brukar ungefär. Och sen iväg med taxin. Jag jobbade hemifrån idag, behövde lugnet igen för jag blev så oerhört trött igår kväll och kände mig risig. Tror att Turbo kräver lite mer psykiskt av mig nu än han gjort den senaste tiden.




Just nu på eftermiddagen är han relativt lugn, trots att han haft en vikarie hos sig idag. De har fått in en tjej som ska vara vikarie när någon ordinarie personal är borta. Tyvärr har det väl varit så att det fattats personal på resursskolan emellanåt så de har fått dragit ner på det planerade tempot vissa dagar.
För en stund sen fick jag telefon från Turbos "egna" assistent på skolan - han har sagt upp sig och kommer att sluta till sportlovet om några veckor!!

Just nu går Turbo igenom att E försvinner från korttids och det måste slussas in någon ny. Sen kommer nu detta också... Man blir ledsen samtidigt som jag inte klandrar någon av personalen för detta. Byta jobb måste man få göra och de har sitt liv, vi har vårt. Men lite frustrerad blir man när "vissa" som passar ypperligt för att jobba med Turbo, slutar.  Men just det här jobbet på resursskolan är nog skolans tuffaste jobb! Tråkigt och tragiskt är det (jag tänker enbart egoistiskt på min egen son just nu), men det är bara att hoppas att det ska gå så bra som möjligt. Nu kommer de där tankarna tillbaka hos mig - undrar hur läget hade varit om de hade "köpt" vårt förslag från början som gick ut på att T och E från korttids hade delat på en tjänst.... Kanske hade Turbo haft båda kvar då, både på korttids och i skolan....




Ja, ja, det är som det är - bara att ta sig igenom oavsett hur Turbo reagerar när han får veta detta. En positiv sak idag är iaf att jag har anmält mig till en föreläsning med Lotta Abrahamsson. Lotta har själv diagnoserna Asperger och ADHD. Eftersom mannen är på annat håll den kvällen så var jag tvungen att försöka hitta någon som kan assistera här hemma hos Turbo. T från korttids var ledig då och är så snäll och ställer upp. Skönt att det händer något positivt en sån här dag trots allt.

Ha en trevlig kväll allesammans ♥

4 kommentarer:

Annelie L sa...

Visst är det så att man skulle vilja att de bästa pedagogerna för ens barn stannade under hela tiden man har behov av dem. Tyvärr är det väl få förunnat att få ha det så gott.
Tuffa jobb som kräver mycket energi av sin personal, kräver också mycket från arbetsgivaren för att de ska orka genomföra sitt uppdrag.
Tyvärr är det sällan det satsas på den personalen eftersom pengarna alltid styr...och vem får betala, jo alltid barnen och det gör mig så ledsen.
Kan de som håller i pengarna inte se vad vi vanliga människor ser, att om det får kosta lite extra när det behövs, så tjänas de pengarna in längre fram.....
Jag kan inte göra något annat en skicka styrke kramar till er och hoppas på att allt kommer att gå bra.
Kram Annelie

Daniela sa...

Hej!
Jag undrar en sak vad är kortids är det som eftis eller??
Mvh:Daniela 15 år

Mamma Z sa...

Åh nej..sådan dålig timing..just nu..men vad att göra som du skriver..härda ut och hoppas på det bästa..
Åh tror jag kommer tidiagre ner till dig så jag åxå kan gå o lyssna på lotta :-)

Storkramen

ann sa...

Verkligen tråkigt att så många bra personer till Turbo slutar.Hoppas de hittar några bra nya personer åt honom så att övergångarna går så bra som möjligt.Jag brukar också fundera på hur det skulle blivit om jag fått som jag önskat och ofta vet vi föräldrar bäst vad som är bäst för våra barn.Borde vara viktigt att våra önskningar tas på allvar.Vad bra att det löste sig så du kan fara på föreläsningen.Vad härliga vinter bilder du har tagit.Styrke kramar från Åland.