måndag 2 januari 2012

Helgen som gick

Förra inlägget innehöll en årskrönika, nu får jag väl göra en helgkrönika och ta vid där jag slutade rapportera innan :)
Jag behövde ju helgen till att vila upp mig på, nu är jag tröttare än tröttast idag... Usch, måste absolut lägga mig tidigt ikväll för det här går inte alls. Hänger knappt ihop och jag som behöver ta striden med sonen och få in honom i duschen innan läggdax. Skulle göra vad som helst för att slippa den proceduren men isf får jag skicka med klädnypa till korttids/fritids i morgon ;)

Lördagen tog vi det liiite lugnt på fm iaf. Sen blev det att åka och handla och greja lite. Äldsta sonen bakade en tårta som blev succé på deras fest på kvällen/natten sen.


Det bakas för fullt

Den där Nikon-kameran som skulle luftas under dagen fick vara ute sammanlagt en kvart ungefär :) Det blev inte så mycket mera tid till det, tyvärr.




Men, men, det kommer väl flera dagar med frost skulle jag tro.
Sen framåt kvällen var det dax för mig och mannen att ge oss av ett par mil till härliga vänner som bjudit över oss till dem. Under kvällen droppade det in flera vänner så till slut var vi fjorton stycken samlade. Jätteskoj och mysigt hade vi! Så härligt att få komma bort och koppla av lite och äta lite gott!





I brist på plats (trots ett stort hus) fick golvet duga att vispa grädden på :)


När jag och mannen rullade hemåt efter en del timmar, så kom det fram att vi båda hade reflekterat över hur hemmet såg ut... Jättefint och mysigt hem. Och det fanns barn i huset.... Vilken skillnad det är på ett "diagnoshem" och ett "vanligt" hem!
Vi reagerade båda bl a på den långa grejen på bordet med värmeljus och SAND i!



Skulle aldrig funka i vårt hem! Sanden fick nog inte ligga kvar så värst länge...

Jag fotade också deras trappfönster som var helt i min stil!




Haha, vi har också ett trappfönster upp till andra våningen ;) Men det är helt kalt, kan inte ens ha en gardin där för den ryker alltid vid utbrott!
I vår sits får man göra det enkelt och så snyggt som möjligt ändå, riktigt mysigt får man ha om några år.....

Det var lite reflexioner och analyser från mig som vanligt när det är nåt som inte är som i Diagnoslandet - för där är det annorlunda!




På söndagen var vi iväg en sväng på förmiddagen. Sen körde jag äldsta sonen och flickvännen till stan där de skulle kliva på bussen. Det var dax för dem att dra till Stockholm igen. Jag hann lämna av dem och åka direkt till korttids för att hämta hem yngste sonen från korttids. Det hade nog gått relativt bra trots att det var en "ny" tjej som skulle jobba några timmar när T var ledig för lite fest. Men jag tror T hade fått lobba lite för att peppa sonen - T skulle ju komma tillbaka ganska tidigt på söndagsmorgonen och då blev det ju lugnt.
Skönt att det fungerat hyfsat bra iaf!

Nu är det korttids som gäller här i veckan. Idag medan jag jobbade så har reserven O varit på korttids/fritids med sonen. Tur att det finns en "godkänd" reserv att ta till.
Nähä, nu är det snart kväller - ha det gott allesammans och sov sött ♥

1 kommentar:

Anonym sa...

Mycket som är annorlunda för olika familjer med boktavsbarn också...jag skulle allt kunna ha en sån där ljusdekoration med sand i...men å andra sidan kan jag inte gå ut med soporna själv eftersom sonen är rädd för så mycket istället och inte vågar vara själv de 2-3 minuterna.
Vilken fantatisk bild du fångat, och jaa jag menar den med skosnöret eller vad det nu kan tänkas vara för kvarglömt snöre.. superläcker.
Godnattkramen