onsdag 17 mars 2010

Orosmomentet förklarat **** AS/ADHD

Som jag skrev i förra inlägget så var inte måndag eftermiddag och kväll nån höjdare här hemma. Utbrott för minsta lilla grej osv. Eftersom han var på så dåligt humör så var det omöjligt att nå honom och försöka pejla vad som var fel. Men jag tror ändå vi fått vår förklaring.

Assistenten går alltid igenom nästa dags schema med sonen strax innan han ska åka hem på em. Det var antagligen det som rörde om i honom. Eftersom schemat innehöll att assistenten skulle vara borta från sonen en timme nästa dag (på tisdagen under mötet) så blev det oroligt för honom. Under den timmen som mötet pågick skulle sonen sitta hos rektorn och hålla på med bestämda saker på internet. Att sitta hos rektorn den stunden var inget straff, han känner rektorn väl eftersom hon sitter vid hans bord på lunchen så de har pratat mycket med varandra. Men det var ändå nånting som var annorlunda, han hade aldrig suttit i hennes rum tidigare.

När han kom hem igår efter skolan så var han hyfsat lugn så det hade ju ändå gått bra.

Mötet i övrigt så gick vi igenom vad som varit bra och vad som varit mindre bra sen sist vi träffades. De jobbar på bra och gör så gott de kan, sen kan man aldrig undvika att det dyker upp jobbiga situationer för sonen.

Inga kommentarer: