tisdag 2 mars 2010

Ett försök att styra upp mitt liv **** AS/ADHD

Äntligen en ledig dag. Idag ska jag ta tag i mitt liv, tänkte jag. Styra upp sånt som det inte varit nån ordning på. Jag har som sagt jobbat alldeles för mycket hela hösten och vintern. Dessutom har jag en krävande son som suger musten ur en och behöver passning hela hans vakna tid. Resultatet har blivit att så mycket här hemma halkat efter. Och min kropp är trött och slut. Det finns så mycket för mig att ta tag i nu så jag vet inte var jag ska börja, får alltså inget gjort.

I ett försök att komma igång ordentligt tänkte jag använda mig av Boardmakerprogrammet vi fått från hab. Ska göra i ordning ett schema för mig med sånt som behövs göras dag för dag, vecka för vecka. Vi har ett uppsatt på kylskåpet med hjälp till sonen.

Än så länge har det bara varit roliga saker som står där men ska lägga till nyttiga saker också som måste göras (t ex dusch mm).

Den till mig ska innehålla sånt som måste göras men även sånt som får mig att må bra. 

Sen tidigare har jag gjort i ordning ett A4 med småbilder med allt som ska göras när det är städdag en gång i veckan. Då är det bara att mala på tills alla bilder och göromål är avklarade.

Idag ska jag försöka röja upp och städa övervåningen, åka till biblioteket, återvinningen, ta en promenad, tvätta, läsa m m. Ja, det blir mycket att hinna med på en ledig dag innan sonen kommer hem. Men jag ska försöka hinna njuta av det vackra vintervädret också.

Inga kommentarer: