fredag 5 mars 2010

Lusten finns..... **** AS/ADHD

.....till att ta tag i många saker, men tiden räcker inte till. T ex schema för sonen med bilder för veckan, göra i ordning sociala berättelser, seriesamtal m m. Jag behöver läsa på om sociala berättelser innan jag kan använda mig av det. Vi skulle behöva arbeta på ett par områden just nu: duschning och frukostsituationen.

Duschning har alltid varit svårt. Och nu när han kommit in i puberteten går det ju inte att slarva med duschandet.

Frukostsituationen innan han ska iväg till skolan har fungerat hyfsat förut. Men efter det att vi skaffade katten för två månader sen så har det ändrat sig.

Katten har som rutin att vara på sonens rum när vi äter vår frukost, så då är det lugnt. Han är inte där inne under natten, så när sonen klivit upp så vill han sitta och titta ut genom fönstret ett tag. När han är nöjd med det så kommer han ner till oss, det brukar vara lagom till när sonen ska byta om. Kan ni tänka er mig som springer efter sonen med klädplagg för klädplagg samtidigt som han leker och härjar runt med katten? Han varken hör eller ser mig!! Och tiden räknas ner ganska fort tills taxin ska komma och hämta.

Resultatet blir att jag blir stressad, och stressar man på sonen så kommer garanterat ett utbrott. På något sätt måste vi komma runt detta. Men jag ångrar inte att katten kom in i sonens liv, jag tror ändå att det positiva väger över.

Tyvärr så är nästa vecka helt fullspäckad för mig och min man så det finns inte en minut över till att ordna så mycket med det här. Jag hoppas att lusten finns kvar nästnästa vecka då jag förhoppningsvis kan börja ta tag i det.

Inga kommentarer: