lördag 2 mars 2013

Spännande korttidshelg

Om det är nån som undrar vad som händer här så kan jag berätta att vi är barnlediga just nu. Turbo åkte till korttids direkt efter skolan igår (fred) och ska vara där till måndag då han åker till skolan därifrån. Det är första gången med det nya schemat. Enligt det gamla schemat så hämtade vi alltid på söndag eftermiddag. Nytt nu är att han kommer att åka till skolan från korttids också.

Dessutom är det första ordentliga gången på nya stället om man räknar bort provdygnet som Turbo hade förra veckan. Så det är med spänning vi sitter här och undrar hur det går. Spännande att se hur Turbo är på måndag efter skolan.




Men det höll på att gå lite snett igår morse. Turbo skulle iväg till skolan som vanligt med taxin och jag var tvungen att bege mig iväg ganska direkt efter det. Men det som inte får hända när jag har en tid att passa, händer naturligtvis! Det strulade för Turbo så han kom inte iväg med taxin. Det är så typiskt att det ska hända - och jag får absolut inte visa att jag är stressad för då bäddar man för utbrott och då blir det ännu värre! Jag fick verkligen lägga band på min tunga.


Semla med chokladsås...... 

En liten låsning på morgonen gjorde att han blev sen, en låsning han bara måste ta sig igenom. Bara att vänta ut det och tiden går i en rasande fart vid såna tillfällen. Jag och mannen hade planerat att ta med de anställda ner till Kalmar till en av våra kunder som hade öppet hus. 200 leverantörer skulle dit samtidigt och vi hade förstås långt att åka och en tid att passa. Jag behövde verkligen få iväg Turbo.

Jag fick kämpa för att hålla tungan rätt i styr och inte vräka ur mig nåt som stressade honom. Och som tur var så lyckades det. Jag körde honom till skolan en aning försenat, men han kom dit iaf. Snabbt som ögat lämnade jag upp packningen till korttids och sen ner till jobbet där de övriga stod och väntade på mig. Där kommer man med andan i halsen och är superstressad, men det är bara att försöka tränga bort stressen, ta några djupa andetag, koppla bort och se glad ut :) Sen hade vi en heldag ute på vägarna och på kundens öppet hus. Trevligt att komma iväg med de anställda så här och vi avslutade med att gå på kinarestaurang och äta och dricka gott.




Idag har jag och mannen tagit det lugnt. Sovit ut och inte gjort så mycket vettigt egentligen. Jo, lite har vi gjort. Vi har varit till tippen en vända och jag har jobbat hemifrån lite eftersom jag missade en hel jobbardag igår. Men mest har det blivit slappa av och en liten luftning av kameran i gråvädret också.

Jag fick ett telefonsamtal på eftermidagen och fick reda på att våra planer för en helg om ett par veckor troligtvis går i lås. I så fall kommer Turbo att få en helt underbar helg med två av sina favoritkillar omkring sig! Wow! Vi får nog reda på på måndag om det blir så....
Nu fortsätter vi slappet även om jag har några tankar på hur det går på korttids - men det går säkert bra förhoppningsvis!
Ha en mysig lördagskväll därute ♥ Kram ♥

2 kommentarer:

Nina sa...

Huh! Förstår precis det där med stressen som man inte får visa... Bra gjort av dig! Man vet ju att man tjänar på att bita sig i tungan, men det är verkligen inte lätt..

Verkar som ni fick en bra dag tillslut iaf :)

Kram Nina!

BeA@Ett ord... sa...

Håller tummarna för att Turbo får sina favvokillar runt sig!! Skönt det måste känna vid sådana tillfällen!! kram finaste du!!!