tisdag 26 mars 2013

Lite småoroligt här

Efter skolan igår så kom Turbo hem efter att ha varit på korttids fyra dygn i ett sträck. Lite spänd var jag på att få se hur han skulle vara, vilket humör som skulle vara det dominerande.... Turbo var lugnare än jag väntat mig, men aningen daller under ytan fanns där. Allt gick hyfsat fram tills tröttheten kom ifatt honom på kvällen. Men då blev mitt nyinköp av min iPad en liten räddning så till slut satt vi alla tre i soffan och spelade ett frågespel mot varandra :) Turbo blev iaf uppslukad och kom av sig i det jobbiga inombords.
I morse precis innan taxin kom, så fick han en liten låsning igen. Den kommer ibland på morgonen och han måste igenom den. Bara det att i morse tog det extra lång tid! Jag fick andas djupt och öva på tålamodet och det kan väl vara nyttigt ibland det också :P Jag får absolut inte visa att jag blir stressad, för då blir det ännu värre. Nu räckte det med detta:
Blir det bara så här så får man vara nöjd. Jag försökte lugna och finnas i närheten lite lagom, för det får inte bli för mycket. Lagom är bäst och det gäller att fixa den där balansgången väl. Exakt två timmar efter taxitiden, rullade vi iväg hemifrån så han fick komma till skolan iaf. Tycker det är viktigt att han ändå kommer iväg, även om det blir väl sent.

Min dag blev ju inte riktigt som jag tänkt mig. Jag hade alldeles för mycket att göra idag och det blev inte hälften gjort ens. Men det får lösa sig längre fram.
När Turbo sen kom hem efter skolan så hann han inte mer än innanför dörren så kom det första utbrottet! Förändringarna på korttids (nytt ställe, nytt schema och personalen Mt som slutat), resurspersonen Tina på skolan som är sjukskriven och inne på andra veckan, två nya elever som introduceras till resursskolan m m. Ja, det blir lätt lite för mycket för honom.... Förändringarna på korttids tror jag har satt sig hyfsat bra med hjälp av en massa bilder och ett ordentligt schema, men nu är det ju lite på gång på skolan som är annorlunda så vi får se hur han fixar det framöver.

Nu tänker jag och mannen "rymma hemifrån" lite ikväll. Assistent Kent är på ingående här och tar över resten av dagen i stort sett. Trots att Turbo inte är riktigt i form så tänker vi koppla av och koppla bort. Kent fixar Turbo, det litar vi på, även om han är lite labil - Turbo alltså ;).
Jag hade lite mera tankar här, men resten tar jag i morgon. På återseende och ha en helfin kväll alla därute ♥

1 kommentar:

Tina sa...

Det är inte alltid lätt att hålla sig lugn... Går åt lite energi att andas lugnt länge ! Hoppas kvällen gav lite extra energi åt er. Kramar <3