fredag 15 mars 2013

Dallrigt.... och Charlie har anlänt

Äntligen fredag och snart slut på veckan. Jag sa på jobbet i morse att jag raderar den här veckan ur mitt minne - jobbmässigt alltså. Men det är tur att vi kan skratta åt det och reparera så gott det går, sen tar vi nya tag nästa vecka och glömmer vecka 11 :) Japp, så får det bli!

Men Turbo har haft en bra vecka iaf. Vet ni.... det är faktiskt några dagar sen han hade utbrott senast! Det känns lite lugnare. Jag pratade med en av lärarna på resursskolan häromdagen och vi pratade om det stora hotet som låg över oss angående personaländring ifall det inte gick att komma till rätta med en sak. Tyvärr fick vi inte reda på saken när problemet startade, därför eskalerade det onödigt mycket och blev en stor grej av det. Hade vi föräldrar fått veta det från start så hade vi benat ut orsaken tidigare. Men iaf, nu var man lite spänd på att veta om det ändrat sig så vi slipper en plötslig personalförändring. Som tur var så var det helt bra nu! Skönt!




I morse var jag ju spänd på att se hur Turbo skulle bete sig med tanke på att storebror Charlie skulle komma i eftermiddag. Glädjen och förväntan kan lätt bli för mycket för Turbo och bli ohanterligt för honom. Men han var glad och trevlig och skojfrisk som han brukar. MEN, jag hade fått ett sms tidigt på morgonen innan Turbo vaknade.... det sms:et talade om att resurspersonen Tina skulle vara hemma och vabba idag. Jag vet ju att det är svårt att få iväg Turbo när hon är hemma. Han känner sig tryggast med henne. När berättar man då en sån negativ sak för honom? Jag väntade så länge som jag vågade. Genast såg jag att Turbo stelnade till och sen kom det "Då vill jag inte gå!!" Men tanken hann inte bli så allvarlig, den hann inte rota sig så djupt i honom innan taxin kom, så han gick iväg iaf - puh.




Det har gått bra under dagen i skolan men han hade tydligen varit lite orolig och dallrig. Märks nog tydligt att Tina fattas honom. Ganska direkt efter skolan fick mannen och Turbo åka in till stan och hämta efterlängtade Charlie som kommit med bussen från Stockholm. Sen gick de på Burger King och käkade (Turbos favorit). Nu på kvällen är Charlie iväg och träffar lite gamla kompisar och det hade vi noga förberett Turbo på att det skulle bli så. Annars hade Turbo alldeles säkert exploderat om Charlie skulle bort första kvällen.

Nu lämnar jag er för den här dagen. Hoppas ni alla får ett riktigt härligt fredagsmys. Kram ♥

3 kommentarer:

Nina sa...

Håller tummarna för att resten av kvällen går bra och att morgondagen blir en bra dag för brorsorna :)
Kram Nina!

Anonym sa...

Jag hoppas också att ni fick en bra fredagskväll. Jag har varit ute på restaurang och fredagsmysigt med en väninna. Inte fy skam direkt, vi hade jättetrevligt.
Känner igen det där att det kunnat bli utbrott när brorsan sticker iväg första kvällen.
Gabriella har en kusin som hon är väldigt fäst vid. Kusinen bor många många mil härifrån och det blir alltid så komplicerat när hon kommer hit för då vill hon ju träffa alla i hela släkten så det blir jättelite tid för Gabriella.
Sen tänker jag på det där med personalen. G blir också lätt fäst vid vissa människor och det känns ju skönt och avslappnande för en som förälder att man vet att det funkar. Och samtidigt blir det ju så skört ifall den personalen är borta osv. Det är svårt det där. Många kramar!

Tina sa...

Håller tummar och tår för en nöjd och harmonisk Turbo ! Kramar i massor <3