torsdag 28 mars 2013

SPAM

Nu är det påsklov! Sista skoldagen idag innan lovet. Turbo kom iväg som han skulle och var på ett strålande humör i morse. När han vaknar på den sidan så är det mycket skämt och lite allvar under morgonstunden. Han fejkade t o m början till den där låsningen han hade i förrgår! Jag hann lagom ställa mig i högsta beredskap och ställa in mig på att vara den där expertpsykologen igen. Då börjar han asgarva och säga att han bara skojade! Phu, inte två dagar samma vecka, tänkte jag och det var ju skönt att det bara var ett skämt. Härligt med humor på morgonen!

Idag när Turbo kom hem från skolan så var varken jag eller mannen hemma. Assistent Nisse tog emot honom i stället. Det var väl förberett och det hade nog gått bra. Jag och mannen var inne i stan och hade tandläkarbesök. Sånt där årligt som måste göras och det är bara att masa sig dit. Skönt när det är gjort och nu är det ett år till nästa besök.

Efter tandläkaren fick vi lite tid över så vi gick och tog en fika på ett lite gammaldags fik i stan. Eftersom ingen av oss hade någon lagning i munnen så fick vi äta som vi ville!
Efter fikat tog vi en liten snabbtur med kamerorna i högsta hugg.
Ganska soligt och strax över nollan, så det gick ju an att gå ute en stund. När vi kom hem var allt under kontroll. Nisse fixade Turbo fint och alla var nöjda och glada.

Ikväll har Turbo varit väldigt trött. Han har haft mycket runt omkring sig ett tag och det är inte konstigt om han är trött. Han har alltid varit sån att han har bett om att få lägga sig när han blir trött, så han sitter inte och kämpar sig vaken tillsammans med oss. Ovanligt för ett barn att be om att få lägga sig, men det har varit väldigt bra när han var mindre. Så nu ligger han tidigt i kväll. Hoppas inte han vaknar alltför tidigt i morgon bara....
Jag har ett litet dilemma när det gäller kommentarer här på bloggen. Jag har börjat få en massa SPAM-kommentarer och igår fick jag 30-40 stycken såna. Nu har jag ställt om så jag behöver ha ordverifiering om man skriver en kommentar - detta för att slippa spam. Fick en kommentar från Nina om detta. Tråkigt att det känns jobbigt med koden, jag vill ju inte att ni ska dra er för att kommentera för era kommentarer betyder så mycket för mig och mitt skrivande. Men jag provar detta under några dagar och sen kopplar jag tillbaka som det var innan för att se om spamen försvunnit.

Jag måste göra något åt det för det bara haglar in och för varje spam får jag dessutom ett mail. Jag blir tvungen att gå in och radera kommentarerna här på bloggen eftersom jag absolut inte vill ha dem i min blogg. Det länkas till sidor som jag inte ens vill nämna. Har inte klickat in mig på dessa sidor men förstår ändå vad det handlar om även om det för det mesta skrivs på italienska eller ibland engelska. Att jag får dessa spam beror på enligt min äldsta son, att min blogg börjar bli populär.... eh.... ja, jag vet inte.... men får väl i så fall se det som en komplimang även om det är olustigt.

Nu när Turbo ligger tidigt så ska jag för en gångs skull koppla av lite i soffan innan sängen väntar. Ha en trevlig kväll allesammans därute! Kram på er alla ♥

4 kommentarer:

mamma Z sa...

Klart jag kommenterar ändå :) tots lite extra bök..
Önskar en trevlig påsk också!!

Nina sa...

Jag kommenterar om jag har tid :)
Men varför ställer du inte in så du granskar innan publicering?? Då behöver du inte radera nåt och en del som tycker det är roligt att skriva konstigheter tröttnar rätt fort när dom aldrig kommer med. Jag publicerar allt som har med bloggen att göra och som är på svenska, resten slänger jag. Jag får spam och konstiga kommentarer några gånger i veckan.

Tänk att Turbo kan skoja om låsningarna.. Då är han väldigt medveten om vad som händer? Skönt när det bara är på skoj iaf :)

Hoppas han har sovit ikapp sig och att helgen blir fin!

Kram Nina!

Tina sa...

Fika var en bra belöning efter tandläkaren, såg mysigt ut. Ni verkar bra på att hitta stunder tillsammans, lite avis och imponerad ! Så Turbo är så medveten om hur låsningarna är att han kan skämta om det så !? Humor är bra medicin !Hoppas er helg blir skön och lugn. Kramar

BeA@Ett ord... sa...

Men gaaasschhhh vad trist... fast som sagt... man kommenterar ändå :-D!!! Ha en fin påsk och ät inte för många ägg....kan hända du kacklar för mycket då ;-)!! Kram kram