tisdag 20 mars 2012

Personalstrul igen!!! :(

Turbo var hemma onsdag - fredag förra veckan pga att han var sjuk. Igår och idag var han i skolan och allt har gått bra. MEN i morgon blir det ingen skola för honom!! Finns ingen van personal som kan ta hand om honom... Läraren Nk måste vara hemma och Vab:a och någon reserv finns inte att tillgå just nu. De försökte köpa T från korttids i morgon, men han är på utbildning hela dan så det gick tyvärr inte. Nk försökte prata med Turbo om inte en av de relativt nya på skolan kunde vara med honom, men han satte sig på tvären. Och det är nog ingen idé att försöka eftersom han tydligen inte känner sig tillräckligt trygg med henne än. Skulle vi testa ändå så kan deras broar vara brända för all framtid sen, och det vore ju synd. Bättre att skynda långsamt så Turbo känner att det funkar mellan dem sen. Så därför får han vara hemma i morgon då.... Ingen bra lösning, men vad gör man??


Skogsfynd :)

Den stackars läraren får dåligt samvete för att han stannar hemma i morgon med sin sjuka son. Men jag har full förståelse för detta. Problemet är ju att det inte finns nån back-up! Det blir väldigt sårbart när det bara finns en enda person som kan ta Turbo. Nu jobbas det på en lösning men den dröjer några veckor till, sen hoppas jag att det ska fungera. Det är verkligen inte acceptabelt att ha det så här på en skola, och speciellt inte på en resursskola!




Den här situationen uppstod aldrig på Turbos förra skola. Där fanns det två stycken assistenter som kunde ha hand om honom. Om båda dessa var borta av nån anledning så ryckte läraren in som assistent och de fixade en vikarie till lärarposten i stället. Suveränt bra fungerade det. Men återigen så hänger mycket på att en rektor löser problem snabbt och smidigt och med full förståelse för situationen. Jag vidhåller fortfarande att en skola blir bra först när det finns en rektor som är kompetent för uppgiften och som dessutom är handlingskraftig. Är man inte det så går inte skolan framåt och förbättras inte på de sätt som är nödvändigt. Vi har god kontakt nu med läraren Nk och tillsammans får vi se framåt och försöka göra det bästa av hela situationen. Som sagt - det ska bli väldigt spännande att få träffa personalen nästa vecka då vi ska ha möte med dem! Tror att rektorn ska vara med också....

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas det löser sig...
Men sjukt snygg handske ! :-)
Mvh. Bengt

Annelie L sa...

Det låter inget vidare alls att det inte finns personal att tillgå, för visst måste Turbos lärare ha rätt att både vabba och vara sjuk utan att det ska drabba Turbo.
Jag håller med dig i vad du skriver om rektorns ansvar i att skolan fungerar, växer och går framåt. Det gäller förresten alla chefer, tänker jag.
Kan ni föreslå en lösning typ den som de hade på Turbos förra skola. Skulle rektorn lyssna på er?
Hoppas ni får en solig och mysig dag tillsammans i morgon, du och Turbo och att du kan få ge dig ut på en härlig promenad framåt kvällen.
Kram Annelie

mariellejohnsson sa...

Jag har sagt det förut och säger det igen... det är så knäppt att bygga upp ett skolsystem som inte räknar med att folk blir sjuka!
Det måste ju finnas fler som kan Turbo! Helt galet!
Många varma kramar från Marielle!