torsdag 8 mars 2012

Framgång och glädje!

Om gårdagen var en bra dag så är denna dagen minst lika bra! Jag blev sååå glad av att läsa i kontaktboken när Turbo kom hem från skolan idag! Läraren Nk hade skrivit en lång uppsats om deras framgångar med varandra. Det är så härligt att se att deras samarbete går framåt och att Nk verkar ha hittat ett bra sätt att arbeta på med grabben. Det är ju ett par grejer som man har varit tvungen att ta itu med, problem med Turbo som behövde åtgärdas.

En av grejerna diskuterade vi på senaste mötet vi hade på skolan för ett par veckor sen, där Nk och rektorn var med plus vi föräldrar. Då hade jag med lite material och visade, som assistenten på förra skolan hade gjort i ordning. Jag ville visa hur man kan gå tillväga om man vill punktmarkera en viss problematik för att få bukt med det. Nk snappade upp en hel del verkar det som och har börjat praktisera en del saker med goda resultat.




Tråkigt nog så fick inte nuvarande personalen chansen att gå bredvid assistenten på förra skolan och lära sig hennes metoder. Så nu får vi föräldrar försöka förmedla så gott vi kan, man vill ju verkligen peppa Nk så han orkar med jobbet med Turbo. Det är ju bättre att de lär sig metoder som funkar istället för att det ska bli så jobbigt så fler i personalen går in i väggen.

En annan grej som de behöver jobba på är att Turbo har svårt att avbryta rastaktiviteten för att återgå till lektion. Han "ska bara" göra klart nånting innan han kan avbryta, säger han. Och det kan ju dra ut hur länge som helst om det vill sig illa. (Timstock används.) Pressar man honom för hårt i det läget så exploderar han och får utbrott. Då kommer man ändå inte igång med nån lektion... Nk och Turbo har nu gjort en deal med varandra att båda ska försöka passa tider :) Det är nog bra att rikta problematiken lite grand bort ifrån Turbo så slipper han känna sig trängd. Går Turbo över tiden in på lektionstid så kompenseras det vid nästa rast. Det har tydligen fungerat jättebra idag med den dealen!




Det är så intressant att se att man kan komma långt med hjälp av bilder och seriesamtal o dyl med Turbo! Man lär sig hela tiden att använda sig mer och mer av såna hjälpmedel. Jobbet som lärare måste ju bli mycket roligare när han ser att ansträngningarna ger resultat. Den första grejen som jag nämnde här (som jag inte skriver ut vad det gäller), gav snabbt resultat med hjälp av bilder där Nk visade vad man kan göra i stället och vilken nytta Turbo själv har av ett bättre beteende. Det har gått så bra så Nk själv är väldigt förvånad, men säkert stärkt av detta att ta tag i ev. framtida problem.




Jag gläds verkligen åt de här framgångarna Nk har haft nu! Det är inte helt lätt för någon ny att ta över sen Mk slutade vid sportlovet. Men nu går det åt rätt håll och det är bara att hoppas på att det får fortsätta så. Nu kan jag återigen njuta en stund över att skolsituationen rättat till sig efter en massa personalstrul. Det enda som gnager i bakhuvudet är ju att det inte finns någon vikarie som kan ta Turbo när Nk är frånvarande.... Det jobbas på det och det är bara att hoppas att det hinner lösa sig innan det blir aktuellt!

Det var lite glädjetankar från mig här idag.... Kram på er alla goa därute ♥

2 kommentarer:

Mamma Z sa...

Glad glad glad för er skull. Hoppas de även hittar en bra avlösare!!

Glad glad glad över att du följer med på LN till hösten åxå :-)

KRAMEN

Nina sa...

Men så härligt! Vad glad man blir när man hittar rätt :) Nu hoppas vi att ni slipper mer strul!

Kram Nina!