måndag 19 mars 2012

Ny personal

Första skoldagen på en hel vecka har vi klarat av idag. Turbo kom väl upp ganska hyfsat i morse även om han var trött. Lite seg i starten var han och till slut tyckte han att jag stressade honom (även om jag försökte ta det lugnt med honom). Där åkte müslin all världens väg! Som tur var hann jag rädda yoghurttallriken, det är ju värre att torka upp yoghurt än att sopa upp müsli ;)




Det blev iaf inget långvarigt utbrott av det hela. Det är en jättesvår balansgång att veta att man inte säger en endaste mening för mycket.... Ja, ja, han kom iväg med taxin på bra humör iaf och det var ju det viktigaste.

Jag hade förvarnat läraren Nk att det kan bli lite obalans hos Turbo i början eftersom han kanske kommit av sig med skolrutinerna. Men dagen har tydligen gått förvånansvärt bra. De mjukstartade lite grand i morse och kände av läget, men de kom snart igång ordentligt med lektionerna.




Nu på eftermiddagen är han väldigt lugn och harmonisk! Detta trots att det varit ett nytt ansikte på resursskolan idag. En ny lärare är anställd - en lärare som ska ersätta den läraren som gick in i den berömda väggen. Denna nya person ska visst ha erfarenhet av de diagnoser som eleverna har på resursskolan. Man får väl hoppas att det blir bra.
Nu är det inte tänkt att hon ska ha så mycket med Turbo att göra i inledningsskedet. Nk får väl ta hand om honom ett tag till eftersom han nyss gått igenom ett byte. Sen får den nya slussas in sakta och försikigt för Turbos del. Det är ju inte fel om båda lärarna kan lära känna honom och hantera honom lika bra.
Nästa vecka är det dags för ett nytt möte för oss föräldrar med personalen på skolan. Det ska bli väldigt intressant att få träffa dem igen för det har hänt en hel del sen sist.




Riktigt skönt var det att få en normal dag här igen, med tanke på förra veckan! Jag har fått jobbat som jag ska idag och nu på kvällen kom jag också ut på en entimmes stavgångspromenad. Känner att jag mår bra av dessa promenader så jag får försöka komma ut regelbundet. Det rensar hjärnan samtidigt som jag kommer ifrån lite och får lite motion. Men idag blåste det snålt så det gällde att hålla i mössan - eller dra ner den över ögonen ;)



Go´kväll på er därute och kramisar till er ♥

1 kommentar:

Annelie L sa...

Så skönt att han kom iväg till skolan, hoppas nu han kommer in i rutinerna igen så att allt känns bra. Jo´du torka upp yoghurt efter ett utbrott, det är inget kul, det är inte klokt så mycket det är när det hamnar ut över hela köket.....
Jag saknar scarfen över huvudet, ser att du har den runt halsen istället, det kanske var lika bra, mössan ser ju ut att sitta bra ;)
Ha det gott, och som vanligt, jätte fina bilder.
Kram Annelie