lördag 17 mars 2012

Pelle är död :(

Ytterligare motgångar för Turbo kom igår :( När jag var på jobbet igår så upptäckte mannen att vår 13 år gamla Pelle har dött!! Och vem är då Pelle, kanske ni undrar? Jo, det var en av våra två sköldpaddor.




Vi har haft båda sköldpaddorna nästan hela Turbos liv, han kommer inte ihåg något annat iaf. Så han blev väldigt ledsen när mannen berättade vad som hänt. Sköldisarna har alltid funnits i Turbos liv och nu är en borta :( En omställning förstås, men det går ju inte att göra något åt, bara att gå igenom. Men det är väldigt svårt att veta hur man ska hantera det med Turbo, han säger ju inte så mycket om hur han känner och vad han tänker... Jättesvårt kapitel! Han hade legat och gråtit en bra stund när han fått reda på det, men sen är det precis som att han skakar på sig och går vidare. Men man förstår ändå att det måste finnas en hel del tankar som rör sig inom honom.




Ytterligare en motgång som skulle komma idag för Turbo, var att det skulle bli en så gott som godisfri lördag. Inget lördagsgodis alltså!! Jag väntade mig utbrott pga det, men det har faktiskt gått bra. Vi förberedde honom på det igår, förklarade att vi måste vara försiktiga med hans mage som varit mycket, mycket illa däran.  På nåt konstigt sätt så förstod han det! Så utbrotten uteblev. Nu har nästan hela dan gått och han har bara ätit superlite sött idag. Magen måste igång med riktig mat först så vi ser att det funkar som det ska. De senaste dagarna har jag lyckats få honom att starta dagen med lite yoghurt som frukost. Det brukar han inte äta till frukost men det är ju en bra start iaf.




Som sagt, snart slut på den här dagen också. Jag har fått umgås med lite vänner medan mannen var hemma och skötte om Turbo. Sen hann jag också ut på en skogspromenad så jag fick rensa hjärnan och tanka lite nytt tålamod och ny energi.




Lämnade en liten lucka så mannen också fick komma ut på en liten runda också, men han valde cykel i stället för promenad :)




Nu till kvällen får vi försöka oss på lite myskväll alla tre och jag hoppas det ska gå bra. Grabben mår mycket bättre nu, men behöver ta ikapp lite och hämta krafter igen. Magåkomman har nog tagit hårt på honom....

Ha nu en kanonbra lördagskväll allesammans ♥ Kram på er ♥

Inga kommentarer: