tisdag 14 juli 2015

Bruten tå?, Fagerstabrand m m

Det känns som det blir lite ryckigt med inläggen här på bloggen just nu, men inte mycket att göra åt.
Mannen och Turbo har varit iväg på en utflykt några dygn. Jag fick välbehövlig vila, men kände mig trots allt lite rastlös. Jag hade tvingat mig till att inte ha något speciellt projekt på G denna gången, t ex målning, och det gjorde att jag inte kände mig så stressad. Nån film, lite läsning och lite möten med vänner hanns gott och väl med.
En stor eloge ger jag till mannen som gjort ett megajobb under de fem dygn de varit borta. Det är ansträngande att vara ensam med Turbo under så lång tid och dessutom vara bland folk mestadelen av tiden. Dagen innan de åkte iväg lyckades mannen med konststycket att skada en tå ganska rejält...
Dessutom blev han förkyld så han blev lite nedtagen av det också. På det måste han hela tiden ligga steget före när det gäller Turbo, så mannen har nog haft det lite svettigt!
Men de har gjort en del utflykter och allt för Turbo och för hans bästa i det läget. En kusin hämtade de upp första dagen och hon var med under alla dygnen. Fantastiskt att de går så bra ihop, Turbo och denna 13-åriga tjej som varit med om alldeles för mycket i sitt unga liv....

Bl a så gjorde de en utflykt och åkte i det området runt Fagersta som brandhärjades mycket illa förra året.
Hem kom de i söndags och jag tror de var aningen trötta båda två. På måndagen kom assistent Nisse och var hos Turbo en del timmar. Vi måste pytsa in assistenterna jämt fördelat så det inte blir för långt emellan de träffas. Någon vilodag känns det som Turbo skulle behöva, men nu är det som det är så vi kör på efter schemat som blivit.
Idag har jag lämnat Turbo på korttids. Jag hoppas verkligen han håller ihop nu. Med facit i handen skulle vi planerat lite annorlunda men det var svårt att få ihop schemat så det passar alla parter. Utbrottet igår löstes ut av att internet la ner. Turbo var förstås mitt inne i något och det blev droppen för honom. Det gick över till slut och jag hoppas att det inte behöver komma ut något nu när han är på korttids.
Det roliga var att i morse drog han upp två saker självmant. Dels undrade han när han ska till Liseberg med korttids och dels undrade han när den tilltänkte nye assistent Ove kommer. Positiva saker mitt i allt iaf!
Ha det allra bäst alla ni som kikar in och läser här! Kram, kram!

2 kommentarer:

strutgumman sa...

Ha det bra ni med!
Kanske vi råkas ses nått i sommar... :)
Kram till er alla

Tina sa...

Kraaaaamar <3