tisdag 21 juli 2015

Planeringsstadium

Tänka sig! Vi har klarat oss utan utbrott här hemma nu. Turbo kom ju hem från korttids i söndags efter att ha varit där sen tisdagen. Dessförinnan har det också varit mycket för Turbo, så jag var lite spänd på om han skulle hålla ihop. Men det har han gjort, tack och lov, även om det var aningen dallrigt i söndags och igår morse.

Igår var assistent Erik här hela långa dagen med Turbo. Jag och mannen hade bl a ett möte med assistansbolaget inbokat så vi gav oss iväg ganska direkt när Erik kom vid 10. Det var ett möte som innehöll en hel del funderingar och spånerier. Vi står inför en tid som är ny för oss alla, en tid då det egentligen skulle varit skola för Turbo men nu blir det inte så.... Fr o m den 17 augusti finns inte det där fasta, stadiga schemat som alltid funnits för Turbo. Nu får vi jobba fram något nytt och eftersom skolan inte finns med i bilden så kommer assistenterna att få mera plats i vårt och Turbos liv.Här sitter vi och "leker" fram ett nytt schema. Det är mycket som ska klaffa och vi behöver också pussla in så det finns en ny assistent med från början i höst. Vi "leker" in även nye Ove i schemat som Turbo inte ens har träffat, men som jag tror kommer att vara klockren för honom. Lite vågat att planera schemat innan vi ens vet om de funkar ihop, men både jag (som bara träffat honom en gång under ett par timmar) och Kent tror på detta stenhårt så vi kör på den linjen. Jag försöker vänja Turbo vid tanken på att träffa Ove och här smids det planer i Turbos huvud om vad han ska säga och vad han ska göra/visa när de träffas första gången. Han är go, grabben, och humorn lyser verkligen igenom! :)

Vi avslutade mötet på assistansbolaget med att gå igenom lite planer för några kommande dygn där Turbo kommer att få det hur roligt och härligt som helst med ett par killar - Kent och Timmy. De kommer nog att ha lika roligt alla tre, alltså inte bara Turbo! De är så härligt galna dessa killar, och samtidigt får de Turbo att känna sig mer än trygg i situationen. Finns ingen situation med Turbo som dessa två inte skulle fixa! Men mer om dygnen senare....Idag har vi haft en dag då ingen assistent varit här hos Turbo. En "vilodag" kan vi kalla det, även om Turbo trivs jättebra med sina killar. Men det var gott att se att han var "nere på jorden" när Erik varit här hela dagen igår. Jag tror att de också funkar kanon tillsammans!
Ska bli spännande att se när det nya schemat sätter sig i höst hur Turbo orkar med det. Förändringen kommer att bli stor på många plan, men jag lever på hoppet om att det kommer att gå hur bra som helst.... Men än vet vi inte hur kommunens planering blir, det enda vi kan försöka göra så bra som möjligt just nu är assistentplaneringen.

Under dagen idag har jag tagit mig tid med att skriva ut lite nya schemabilder. Det behövs nu när ny personal kommer in och de andra assistenterna ska jobba fler pass. När jag ändå var igång gjorde jag äntligen slag i saken och skrev ut det som vi fick som tips på kursen vi var på hos assistansbolaget för några månader sen. Ett komplement till vårt 4-veckorsschema - den aktuella dagens aktiviteter.


Detta för att Turbo lättare ska kunna hålla i minnet vad som ska göras just för dagen och inte röra till det med andra dagar. Vi gör ett försök så får vi se om det blir lättare att få Turbo att utföra det som är inplanerat.

Ha det gott alla och kram till er ♥

1 kommentar:

Nina sa...

Det låter trots allt som att det kommer lösa sig ganska bra, när ni fått till alla planeringar. Ni är bra på att se möjligheter och hitta lösningar <3
Kramen!