måndag 21 juli 2014

Semester i Norrköping

Nu är vi hemma igen. Jag och mannen har varit på en liten semestertripp i Norrköping. Jag lämnade Turbo på korttids i torsdags och vi åkte iväg ganska direkt efter det. Jag har inte haft tid att skriva under de dagarna utan det inlägg som kom i lördags var tidsinställt. Nu blir det lite bildbombning så jag får med de här dagarna också.

Vi packade med oss cyklarna på bilen och när vi kom fram till Norrköping på torsdag kväll så började vi vistelsen där med att cykla och kolla på centrum lite. Ett vackert centrum, tycker jag.

Vi hittade också ett ställe att äta på, men tyvärr var det väl inte den bästa maten vi hade ätit. Vi blev mätta iaf.

Fredagen blev det att vi cyklade igen, förstås. Det fanns mycket att se i Norrköping, så det var bara att välja och vraka. Vi hade fått flera tips om att vi skulle besöka "Gubbens café" så det gjorde vi förstås. Väldigt mysigt ställe, måste jag säga, och väl värt ett besök.

Det fanns också flera muséer i stan, varav vi gick igenom två iaf.

På seneftermiddagen/kvällen hade jag bokat in en träff med en vän i Diagnoslandet. En vän som jag aldrig tidigare träffat. Men sån mysig och trevlig stund vi fick! Vi satt och pratade några timmar över en bit mat och lite vin. Hon var precis så go som jag föreställt mig att hon skulle vara. Tack för pratstunden, mamzell <3

Jag och mannen var ju bara tvungna att lufta cyklarna igen efter att vi skilts åt från vännen på kvällen! Det var ju så underbart härligt sommarväder och vackert i stan!

Sen kom lördagen! Den innehöll också ett spännande möte! Ytterligare en vän i Diagnoslandet skulle vi träffa under dagen. Detta möte hade jag också verkligen sett fram emot och jag är glad att det gick att genomföra den träffen. Vi mötte Talfrida och Troll vid Kolmården och fick en heldag med varann därinne. Sååå trevligt! Här sitter mannen och Troll och vilar sig lite i en lugn vrå som vi hade turen att hitta.

Men vet ni, akta er för att gå in på Kolmården! Så här blå tunga fick Troll efter ett tag - läskigt!

Nåja, med eller utan blå tunga så såg vi faktiskt lite djur mellan varven också. Här nedan en snöleopard.

Den här asiatiska vildhundsvalpen hade gärna fått följa med mig hem ;)

Efter en hel massa timmar på djurparken tillsammans, så var vi tvungna att skiljas åt. Jag hoppas det inte dröjer alltför länge innan vi kan ses igen. <3

På kvällen gick jag och mannen ut och åt en lite finare måltid. Vi firade att vi hade några dagars riktig semester. Det blev en trerätters på ett fantastiskt bra ställe.

Det var lördagen det! Sen kom söndagen i vanlig ordning. Nu stod det cykling på programmet. Vi hade bestämt att vi skulle cykla ut till Löfstad slott. Men det var lättare sagt än gjort. Vi cyklade och cyklade i solgasset och cyklade förstås lite vilse. Men vi träffade trevliga människor efter vägen och vi fick se mycket natur.

Till slut hittade vi fram och vi gick en guidad tur i värmen. Det var inte nådigt så varmt det var denna dag. Det var t o m så varmt så en tjej i gänget svimmade under visningen. Lite läskigt och jag hoppas det gick bra och att det inte var något allvarligare än värmen det berodde på. Guiden fixade det på ett bra sätt och duktig var han på att berätta historia också.

Efter lite förfriskningar i magen var vi tvungna att trampa tillbaka igen. Vi hade ingen lust att cykla mer i värmen, men hade ju inget annat val. Vi måste ju tillbaka.... Men nu hittade vi iaf. Närmare tre mil blev det cyklat den dagen :P

Den kvällen gick vi tillbaka till den trevliga restaurangen vi var på kvällen innan, men vi slog inte på lika stort. Men vi gillade stället - bra kvalité på maten och enormt trevlig personal! Mannen ville prova någon av deras annorlunda ölsorter innan semestern var slut. Det blev en Kwak medan jag nöjde mig med en mindre ovanlig drink - Cosmopolitan ;)

Om man beställer in någon viss sorts rätt där kyparen kombinerat mat och dryck, så sätter han sig och berättar om hur och i vilken ordning man ska äta och dricka det man får in.

Jag kan varmt rekommendera detta ställe - The black lion inn!

Idag har vi sakta men säkert rullat hemåt igen. Nu blir det inga fler bilder för idag, det räcker nog nu, eller hur?!? Ha det fint i värmen! Varm kram <3

 

3 kommentarer:

Annelie L sa...

Roligt att ni tyckte om Norrköping, hade ni åkt 2-3 mil till hade ni kommit till min födelsedtad. Söderköping, en liten rar idyll... Var det förr i allafall.
Kram

Nina sa...

Men ååh, vad skoj!! *avis* Vi åkte ju förbi Norrköping i fredags :)

Fina foton och en härlig helg verkar ni haft. Det gillas!

Kramen <3

Anonym sa...

Många fina bilder och vilken underbar helg ni verkar ha haft.

Tusen tack för i lördags, det var så himmelens roligt Bellan <3

Gulle er <3
KRAMAR