lördag 12 april 2014

Kedjetäcke

I torsdags blev det en hemmadag för Turbo. Det strulade med assistenter och det var därför Turbo fick ett utbrott i tisdags kväll. Jag var tvungen att förvarna om att ev eller mycket troligt så skulle inte Kent kunna jobba som i torsdags. Han hade tyvärr blivit skadad och hade mycket ont trots smärtstillande medel. Det strulade också med att Nisse skulle hoppa in så det fick bli en hemmadag. Något vi måste jobba på, med Turbo, är att det måste gå att växla assistent med kort varsel, men det blir säkert inte lätt.

Fredagen kunde Turbo åka till skolan igen för där hade Nisse och Kent växlat av annan anledning och det var gjort flera veckor i förväg så Turbo hade hunnit vänja sig vid att det bytet skulle ske.

Men när det väl blev en hemmadag så gjorde vi den så mysig som möjligt. Jag hade tid på habiliteringen på förmiddagen och då tyckte Turbo att han och mannen skulle följa med och uträtta ett trevligt ärende i stan så länge. Det tyckte vi alla lät trevligt för då fick han komma ut på en utflykt. Och naturligtvis skulle vi alla tre äta på Burger King när vi var färdiga med ärendena. Det är nämligen sonens favoritmatställe och vi andra offrar oss ;)




Mötet på habiliteringen då? Det gick ut på att jag skulle hämta ett kedjetäcke till Turbo som vi hade fått förskrivit som ett hjälpmedel. Vi ska se om det kan hjälpa honom att sova hela nätterna i stället för att vakna flera gånger/natt. Trots att han äter sömnmedel så funkar det inte fullt ut. Men först gäller det förstås att få honom att VILJA testa täcket. Det är ju något nytt och nya saker är aldrig populära! Men jag ska försöka få honom att bli lite nyfiken och det är ju ingen brådska, det får ta den tid det tar. Sen återstår det att se om han gillar det och även om det har någon effekt på honom.




Fredagen gick bra med skola som vanligt även om assistenterna hade växlat. Kvällen hemma funkade också som den skulle, men extra alerta får vi vara mot slutet av dagen då Turbo blir trött och medicinen går ur kroppen.
Idag har han en slappardag och det är nog välbehövligt. Och nu är det dessutom påsklov och ingen skola på en massa dagar. Kan vara skönt att bryta av lite och numera fungerar ju loven ganska bra. Det brukar annars inte vara någon större hit för dessa barn, men vi har hittat en rutin som Turbo verkar må bra av.

Önskar er en mysig lördag! Kram på er alla ♥

1 kommentar:

Lena sa...

Aj då, inte visste jag att Turbo var vaken flera ggr/natt. Antingen har jag missat det eller så har du kanske inte skrivit om det tidigare. Hoppas verkligen att kedjetäcket fungerar, här hemma är det väldigt populärt fast i perioder. Det är något varmt, och på sommaren värst då tyvärr eftersom man ofta sover sämre då än på vintern.

Att träna på sånt som ger oro är inte lätt, även om det är viktigt. Det kräver ju att man orkar med allt som kommer i dess kölvatten, te x utbrott m.m.

Det låter ju skönt att ni hittat rutiner som får loven att fungera, kanske det också har med ålder och utveckling att göra?

Hoppas att ni får en lugn och trevlig helg nu.
Stor kram och försök att vila lite om det går också <3