lördag 30 mars 2013

Robotar och utbrott

Tack för era kommentarer här, trots att jag har lagt in krav om kod innan den släpps igenom! Det har varit så skönt att slippa dessa spam-kommentarer under ett par dagar nu. Jag kommer att fortsätta att ha detta kodkrav några dagar till, sen hoppas jag att det bättrat sig. Men jag vet inte riktigt hur sånt där fungerar. Hade det varit kommentarer som det finns en människa bakom så borde den snart ge upp när det inte kommer fram. Nu tror jag det är den typen av spam som spam-robotar skickar ut. Jag vet inte om de "ger upp" på samma sätt.... Det visar sig när jag kopplar tillbaka till det gamla igen.




I en kommentar i det senaste inlägget så skrev Tina så fint om att vi verkade vara bra på att göra saker tillsammans, jag och mannen. Ja, vi försöker så gott det går. Det är jätteviktigt att vi hittar på saker tillsammans för i vår vardag får vi hela tiden dela på oss om vi ska göra nåt. Viktigt för förhållandet att försöka vårda det så bra som möjligt. Annars är det nog väldigt lätt att man glider ifrån varann, för man har knappt möjlighet att prata med varann i vardagslivets lunk. Nu är vi ändå lyckligt lottade eftersom min och mannens kemier stämmer till 110% och vi har också samma syn på Turbos diagnoser, annars kan detta bli en orsak till att man glider isär.

På tal om att göra något tillsammans - vi har planerat att ta lite extra ledigt på fredag. Planen var att åka till Hornborgasjön eftersom vi misslyckades med väderplaneringen förra året då det såg ut så här:


Tranor i snöstorm


Det var alltså rena snöstormen den dagen. Därför tänkte vi göra ett nytt försök i år, men jag tror vi ska ändra våra planer och inte ens åka dit den här gången. Idag har de räknat till hela sju stycken tranor i området...... Eftersom kylan beräknas hålla i sig så tror jag inte det hinner komma så väldigt många på knappt en vecka :/ Men, men, det finns annat vi kan göra i stället när vi ändå är barnlediga!

Här hemma har vi haft ganska lugna dagar. Turbo vaknade tidigt igår men sov en bra stund mitt på dagen, vilket han verkade behöva. 21:45 bad han sen om läggning, tidigt tyckte jag. Men jag misstänkte att han hade en förkylning på g. Han nös ett antal gånger innan läggningen....  Men en underbar dag var det igår iaf, inte minsta tendens till incident till utbrott eller dåligt humör ens.




I morse var Turbo på lite sämre humör och han nös lite grand. Jag avvek hemifrån och var borta halva dagen. När jag kom hem sen så var Turbo utan förkylningssymptom - hmmm..... går det över så snabbt?? Skönt i så fall! Resten av dagen har varit lugn. Mannen har jobbat eftermiddag och kväll så jag och Turbo har varit ensamma. Vi får se hur den gemensamma filmkvällen går.

Jag fick också en kommentar från Nina som jag tänkte skriva lite om. Det handlade om att Turbo fejkade låsningen och att han därmed måste vara rätt medveten om vad som händer.... Jodå, han är mycket väl medveten om hur det ser ut när det inte fungerar som det ska, men han kan inte styra det mitt i infernot när det händer och är på fullt allvar. Häromdagen när han skojade om det så var det i exakt den situationen som det började sist.




Ibland fejkar han också början till ett utbrott. Det är mycket trovärdigt och ibland är det så inte ens mina välövade tentakler är riktigt säker på om det är äkta eller fejk! Som tur är så slår han inte sönder grejer i ett fejkutbrott - han tar det inte så långt :) Härligt att han har humor, det underlättar vardagen en hel del när man kan ha glimten i ögat!

Nu önskar jag er en fortsatt trevlig lördagskväll! Kramar om er fina läsare ♥

1 kommentar:

Tina sa...

Ja man måste kämpa tillsammans och göra det man kan för att inte tappa varandra i diagnos livet. Vi har kunnat åka på våra resor och försöker gå på bio och restaurangbesök när vi hinner och orkar.Skratta mycket är bra ! Men så måste vi hinna med lillasysters tid med oss bara som också är viktig. Men vi har också lika tankar om tösen och går gemensamt på de föreläsningar som finns för att få samma information.
Tillsammans är man starkare <3
Jag tror er ledighet blir bra oavsett, med eller utan tranor ! Var rädda om er, oj vad jag ser fram emot en kram när isen lossnat och vi ska ses <3 Kramar