onsdag 27 mars 2013

Jobba mera!


Gårdagskvällen kom alltså både jag och mannen iväg hemifrån en stund. Det var värt otroligt mycket för oss och vi är jätteglada för att vi fått tillgång till assistent Kent några timmar varje månad. Vår andra assistent Nisse, var iväg på samma som oss så därför behövdes Kent mer än väl igår. 




Nu var ju inte Turbo på topphumör igår, men det gick bra ändå. Precis innan vi åkte så höjdes "temperaturen" hos honom och det var nära utbrott. Vi önskade Kent lycka till och sen åkte vi..... ;) Men det som kändes skönt i det läget var att vi kunde slappna av och vi behövde inte oroa oss för läget hemma, då vi vet att denna 25-åring har erfarenhet och kunskaper om hur man hanterar lite svårare situationer. 

Allt hade gått bra och de hade nog haft ett högt tempo hela tiden. När jag och mannen kom hem var det glada miner, men så fort Kent åkte iväg så märkte man hur trött Turbo var. Han stupade i säng direkt, t o m utan mat i magen men fortfarande med ett leende på läpparna. Äta ikapp sig kunde han ju göra idag i stället :) 




Som sagt så var ju gårdagen ingen höjdare ur min synvinkel sett. Det krånglade redan på morgonen och det tog ett par timmar innan jag till slut kunde köra Turbo till skolan. Det var tid jag hade behövt till annat, men det fick jag naturligtvis vackert lägga åt sidan. När Turbo sen kom hem från skolan så kom det utbrott och det var inte lätt att få något vettigt gjort då heller. Gårdagen hade jag annars tänkt att jag skulle ha för mig själv lite, samtidigt som jag skulle jobba också. Men det blev som sagt var inget av med det. Vi har diskuterat lite hur vi ska lösa min tidssituation här och kommit fram till att vi måste få till en förändring.

Som det är nu är jag ständigt stressad över att inte hinna med det jag måste. Så den lösning vi har kommit fram till är att jag ska jobba lite mer.... Ja, ni läste rätt! Jag ska jobba mer! Att aldrig ligga i fas med jobbet stressar mig mycket och jag kan aldrig koppla bort det. Jag behöver tomma dagar regelbundet för att hämta krafter, men de där tomma dagarna är aldrig tomma. Vi ska ta in assistent en eftermiddag till här i veckan så jag kan jobba heldag då, i stället för att sluta till lunch. Detta kanske låter jättekonstigt, men att få jobba undan i lugn och ro på jobbet gör nog gott för mig. Vi provar och jag tror det blir bra, bara Turbo accepterar vår lösning förstås. 




Idag har vi inte haft något utbrott iaf. Men det känns lite oroligt under ytan hos Turbo. Vi har hanterat honom med varlig hand idag så det har gått bra. Vet inte om det är trötthet eller om det är det nya i skolan som inte riktigt har landat i honom. Vi får se. I morgon är sista dagen innan påsklovet och det känns som det behövs ett avbrott nu även om det ställer till det med rutinerna också. Lite kluvet det där, men det ska bli skönt med lite sovmorgon för honom iaf. 

Men morgondagen först och den ser lite annorlunda ut för Turbo.... Vi "ses" i morgon! Kvällskramen kommer här ♥

2 kommentarer:

Nina sa...

Nej, vettu, det tycker jag inte är ett dugg konstigt, att du väljer att jobba mer med ditt andra jobb.. Fast jag förstår ju alternativen också. Tror det är en jättebra lösning för dig!

Kramar om!
(Usch, kan inte lova att jag kommer kommentera så ofta när du har den där koden..)
Nina <3

Tina sa...

Tösen blir också för trött för att äta ibland, men vi gör ingen grej av det även om hon behöver äta regelbundet pga sin sjukdom.Det är värdsliga problem mitt i allt.
Härligt med en som funkar så bra med Turbo, så ni kan komma iväg och andas lite ensamma.
Hoppas det funkar bättre med mer arbetstid för dig vännen. Glad påsk kramar <3