tisdag 6 mars 2012

Uppåt-dag

Glad i hågen åkte Turbo med taxin till skolan i morse ☺ Jag var väldigt nyfiken på hur dagen skulle avlöpa för honom och läraren Nk... Nk var tvungen att styra upp en sak som de fått problem med och det är inte så lätt att veta hur Turbo ska ta en sån sak. De hade gått igenom det igår, men skulle praktisera det idag. Det kunde antingen slå väl ut eller så kunde det resultera i surhet och ev. utbrott från Turbos sida. Jag tyckte det hela var väldigt spännande.... (Läraren hade rådfrågat oss igår om vi tyckte det var ett ok tillvägagångssätt och vi gav honom klartecken.)




Igår kväll hade jag bestämt mig för att ta en ledig dag som idag på förmiddagen. Jag skulle gå en låååång fotonad utan stavar så jag bara skulle strosa runt och fota ett par timmar. Bara vara och koppla av ordentligt! MEN... den lusten infann sig inte riktigt idag... hm... märkligt :/ Jag var mera sugen på att ta tag i saker här hemma som jag ligger efter med. Men jag gick ut en halvtimme iaf så jag fick ta några foton, sen var jag nöjd med det.

En hel del fick jag gjort här hemma och det har verkligen gått framåt för mig. Fick en sån där ordentlig lust att styra upp vissa saker som jag vill få mera ordning på. Hoppas lusten sitter i ett tag - ungefär som lite av en vårstädning fast på lite blandade plan. Fick bl a en tanke på att det nog är dags att lägga in nytt golv i vardagsrummet... undrar vad mannen säger om det....




Och hur gick det för Turbo och Nk i skolan då? Det verkar ha gått fantastiskt bra! Turbo kom inkvittrandes här efter skolan och var på ett sprudlande humör :) Då kan jag inte bli annat än glad och svävar som på moln. De verkar ha funnit varandra ordentligt nu och kan kommunicera hyfsat med varann. Så härligt!

Sen ringde chefen för korttids. Väntar lite besked från henne om önskemål om korttidstider som hon inte kunnat lösa än. Hon jobbar för fullt på det och hon kunde också berätta att det jobbas på lösningar på lite större saker gällande Turbos korttidsvistelse framöver. Inget är riktigt klart än så jag får väl berätta mer när jag vet hur det blir, men det lilla jag fick veta lät väldigt bra. Det är inte lätt att tillgodose Turbos behov, han är ju inte det allra lättaste barnet att ha att göra med. Det går inte att sätta vem som helst att jobba med honom och han kan inte flytta runt hur som helst i olika lokaler.




Ett problem har uppstått nu till helgen med personalen och det har hon jobbat på att lösa. Men den lösningen hon hade protesterade jag emot och det förstod hon när jag påpekade varför.... Det hade bara resulterat i utbrott från Turbo och en ny helkraschad relation - det var solklart även för chefen för korttids. Så det var bara för henne att hitta nån annan lösning - sorry! En liten stund efter vårt telefonsamtal får jag ett sms med besked om hur det blir i stället. Den som får hoppa in och fixa situationen blir den fina personalkillen T, en räddare i nöden - igen! Ja, vad skulle man göra utan både en förstående chef och förstående personal på korttids?? De gör ett bra jobb allihop!

Nej, vet ni vad? Det får nog bli en rask stavgångspromenad för mig ikväll - känner mig så pass uppåt idag så det kommer nog att gå undan :) Kram, kram ♥

3 kommentarer:

Nina sa...

Men vad härligt! :)
Hoppas resen, som inte är löst än, också löser sig på bästa sätt.

Ett fungerande korttids är nog en slags livlina för oss som behöver lite avlastning då och då. Skönt att det funkar så bra för er med.

Jag brukar alltid glömma skriva det, men nu så:
Vilka superfina foton du har i bloggen jämt!

Lycka till med vardagsrumsgolvet ;)
Kram Nina!

Anonym sa...

Oj vilken bild på taggtråden Bellan!!! Helt fantastisk :)
Saknakramar <3
//Lena

mariellejohnsson sa...

Skönt med städning på flera plan. Ha det så bra många kramar från Marielle1