torsdag 22 mars 2012

Förklaring behövs

En mellandag har det varit idag - skola mellan två "lediga" dagar. Ingen skola igår pga brist på känd personal för Turbo. I morgon stänger skolan helt pga att det över lag finns för lite personal... rektorn ringde och meddelade detta. Det är nog första gången de övriga eleverna också blir hemma, annars tror jag att det bara är Turbo som blivit drabbad då han är extra känslig och behöver ha personer omkring sig som han känner till och som vet hur han fungerar. Diskuterade igenom problemet med rektorn idag - för detta är INTE acceptabelt - och det ska väl förhoppningsvis lösa sig och bli bättre efter påsklovet.




Det är nog på sin plats att jag förklarar lite varför det har blivit så här och hur det ligger till. Det är naturligtvis skolplikt och vi har kunnat sätta press på rektorn att fixa vikarier. Men nu är det så att Turbo måste ha någon som känner honom och han måste känna sig trygg med sin personal, annars går det åt skogen rejält. Det resulterar i en massa utbrott och han mår verkligen inte bra, hela han försätts i oro. Både han, personalen och vi föräldrar blir lidande av ett sånt scenario. Då mår alla parter bäst av att han blir hemma.


Isen ligger fortfarande tjock på vissa ställen

Att det blivit så få som kan ha hand om Turbo på skolan finns det också förklaring till. När skolan startade i augusti så anställdes det fyra personer. Alla dessa fyra personer överraskades av hur tufft jobbet på resursskolan var - jag har hela tiden hävdat att detta är en skolas tuffaste jobb! En av de fyra gick in i väggen efter en termin, en annan sa upp sig efter drygt en termin. Kvar finns då två personal varav den ena är med en av eleverna i annan skolverksamhet eftersom eleven ska slussas ut från resursskolan. Kvar finns då endast en personal som är van med Turbo och det är läraren Nk.


Vårblomma

Olyckliga omständigheter har alltså gjort att det finns få personer att tillgå för Turbos del. Det har anställts vikarier men ingen av dem har lärt känna Turbo tillräckligt än. En av de första vikarier som kom... där blev det fel mellan henne och Turbo från början och det verkar som att deras kemi inte stämmer med varann. Så tyvärr gick inte det. Men nu verkar det som att efter påsklovet så kommer den person tillbaka som slussar ut en av eleverna, då ska det projektet vara avklarat. Då ska det alltså finnas två personer som kan hantera Turbo. Dessutom har det börjat en ny person som ska slussas in successivt med honom. Då finns det tre att tillgå och då ska det väl fungera, hoppas vi.

Det var lite förklaring om skolsituationen... svårt att förstå om man jämför med "standardelever".... men här är det autism inblandat och då blir det skillnad i hanterandet....




Skoldagen idag var väl lite si och så.... Det hade nog fungerat bra fram till lunch, men sen blev Turbo för trött. Jag hade förvarnat Nk att han kunde vara det idag. Det blev helt fel vid läggdags igår kväll här. Inget utbrott blev det av det hela - vi gjorde allt för att slippa det. Men klockan drog iväg alldeles för långt innan han kom i säng och det straffar sig dan efter. Vi hade ett sånt där låst läge så det gick inte att få i säng honom tidigare utan ett riktigt stort utbrott isf och det ville vi verkligen inte ha. Läge för lite bilder och seriesamtal om den situationen, tror jag det får bli framöver sen...

Nu satsar vi på en icke-skola-dag i morgon igen då... suuuuck!! Go´natten på er ♥

1 kommentar:

Tina sa...

Jag säger också suck ! Lite för sårbart med en personal, hjälp vad tufft. Kramar till er.