onsdag 28 mars 2012

Nya skoltag för Turbo!

Nu så får jag väl försöka mig på ett riktigt inlägg här. ☺
Måndag och tisdag denna veckan har Turbo varit mycket harmonisk efter skoltid. Det märks att han känner sig trygg på skolan igen och att han trivs. Skönt så långt.

Spännande var det igår att träffa en del av personalen på ett möte på skolan. Rektorn hade fått förhinder så hon kunde inte vara med så det blev jag och läraren Nk och en av de nya i personalen som var med.
Nk kom med ett förslag som jag tyckte lät superbra för Turbos del! Nk vill ha hela sitt fokus på Turbo så får den andra läraren ansvara för de andra två eleverna. Det kanske låter lite konstigt, men de här tre eleverna som har liknande diagnoser har väldigt olika behov och fungerar ganska olika. Nu har Nk insett att Turbo fungerar bäst om han har ensamundervisning med en och samma vuxen som finns hos honom mesta delen av tiden. Och det är ju så det har varit de senaste åren i hans förra skola och det hade inte kunnat bli bättre!




Under mötet igår gick vi också igenom en del praktiska saker i olika ämnen som skulle ha fixats av rektorn, men som inte är gjort.... Jag är väl inte förvånad.... Nu kommer Nk att ta tag i det själv och ordna fram lösningar. Det är inte hans jobb egentligen men om det inte ordnar sig så förstör man för Turbo och det tycker han inte är rätt. En eloge till en sån lärare som vill göra det bästa för eleven!




MEN, någon kanske undrar hur det blir när Nk är borta av nån anledning?? Efter påsk är det tänkt att C kommer tillbaka. Hon är en av den ursprungliga personalen på skolan. Hon håller nu på att slussa ut en elev från resursskolan och det är meningen att det ska vara klart efter påsklovet. Henne känner Turbo sen förra terminen så hon kommer att få vara första reserv. Sen tror jag att en av de nya (S) kommer att kunna fungera som tredje reserv. Hon slussas nu in hos Turbo genom att de gör lite trevliga rastaktiviteter tillsammans, då märker han inte av det nåt speciellt utan rätt vad det är så känner han sig trygg med henne också.
Jag tror iaf att detta upplägget kommer att bli jättebra framöver.

Nu ser vi framåt igen och det är tur att det finns lärare som orkar kämpa vidare så det i slutändan blir ganska bra, trots allt. Nk hade ju kunnat luta sig tillbaka och gjort sitt jobb och struntat i att hitta lösningar som eg. rektorn ska hitta. Som sagt - en eloge till såna lärare! Och nu hoppas jag att det är slut på personalturbulensen som varit...

Nu kvällsbestyr innan sängen sent omsider väntar ☺ Kram, kram ♥

4 kommentarer:

Nina sa...

Hon vågade väl inte komma, kanske? Rektorn.. Men hon har ju tur som har så bra lärare som fixar det ändå!

Skönt att Turbo är trygg igen! :)

Kram Nina!

Annelie L sa...

Så härligt att det finns personal som brinner för sitt jobb och gör allt och lite till för att det ska bli bra. Hoppas verkligen att det löser sig nu så att skolan blir en trygg och rolig plats att gå till för Turbo..
Vilken underbar bild du tagit på krokusen och fjärilen.
Kram vännen

Tina sa...

Känns på nåt sätt positivt nu, men enkelt är det inte ! Guldstjärna till bra personal !! Kram Tina

Mamma Z sa...

Instämmer helt med föregående talare :-) Underbart att det finns sådant engagerat folk!! Löneförhöjning omgående!!

Så glad att det verkar lösa sig för er!

KRamen den stooora