onsdag 7 mars 2012

En lugn olugn dag

En spännande dag idag också med tanke på hur Turbos humör skulle vara i eftermiddag. Direkt på morgonen skulle läraren Nk ta med sig honom till skolsköterskan för en koll. Det är förstås ett moment som inte sker varje dag men han är hyfsat van ändå med dessa kontroller. Direkt när han åkt iväg med taxin ringde jag skolsköterskan för att informera henne om vissa grejer som jag bad henne observera. Sen fick hon naturligtvis låtsas som att jag inte ringt inför Turbo... ;)




Besöket hade iaf gått bra och det är ju skönt! Sen blev jag förvarnad av chefen för korttids mitt på dan att det hade börjat en ombyggnation på andra våningen i huset där resursskolan befinner sig. Därmed blev Turbo och korttidspersonalen T av med sitt rum som de brukar ha på onsdag eftermiddagar när det är korttids/fritidstid! Chefen för korttids var inte glad över denna hastiga förändring. Hon förstår helt och fullt hur väl man behöver förbereda Turbo på förändringar.... De fick i stället ha ett rum på resursskolan som f n står tomt.

Så jag var lite förberedd på att det kunde vara lite labilt idag efter skolan för Turbo. När jag hämtar honom idag så ser jag att precis utanför hans fönster där han sitter och har sina lektioner så har byggarna placerat en stor skräpkontainer! Där kastar de ner gammal inredning från andra våningen! Man kan ju ana hur det smäller och brakar där. Och hur störd kan inte Turbo bli av sånt??




Men det verkar som Nk och även T har haft en bra dag tillsammans med Turbo trots allt. Han var på ett mycket bra humör och verkade väldigt glad när han klev in i bilen. Med trygga personer omkring sig så tål han ju mer. På vägen hem började vi prata om middagen hemma sen. Turbo ville absolut ha pizza som han brukar på onsdagar, men jag hade andra planer. Men det gick inte hem så det var bara att stanna till vid affären och inhandla det som var hans önskemål - varför gå ifrån invanda rutiner ;) ??

Eftersom han ville följa med in och handla så förberedde jag honom på exakt vad vi skulle handla - allt för att motverka att något går snett därinne eller att vi fastnar i något och aldrig kommer ut därifrån. Han var förvånansvärt bra med på noterna. Väl framme vid kassan hade de en ställning med skivan från Melodifestivalen.




Den vet jag att han vill ha så jag överraskar honom och köper den :) Det blev han glad över ☺ Jag tyckte han behövde en liten uppmuntran när allt gått så bra idag! Sen popade vi ganska högt i bilen på vägen hem :) Det finns ju faktiskt en och annan bra låt på skivan även om en del av dem inte är så bra....

Tack snälla för era komplinger ang mina foton!! Blir så glad varje gång nån gillar dem!
Ha det gott alla ♥

4 kommentarer:

Roffes blogg sa...

Ja jag tycker att melodifestivalslåtarna är rätt bra i år faktiskt. Skönt att det ändå gått så bra även om det var lite knepig situation på skolan.
Kram!

Nina sa...

Ja, den skivan var han verkligen värd efter att ha klarat dagen så bra, trots massa orosmoment :)

Kramar om!
Nina

Tina sa...

Instämmer att fotona är fina och härligt annorlunda ibland ! Tycker du är bra på att läsa av Turbo, och ibland flyter det på och blir rätt fast man är inställd på trubbel. Det är så skönt ! Ha det gott, kram Tina

Annelie L sa...

Så härligt att allt flöt på bra även om det fanns orosmoln på himlen som kunde ställa till det.
Skivan var han definitivt värd efter en så bra dag.
Ditt kort från lekplatsen i dagens blogg är helt suverän, det gillade jag skarp.
Ha det gott,
Kram Annelie