fredag 2 mars 2012

Liftarens guide till galaxen!

En helt vanlig jobbarfredag idag då, fast inte riktigt ändå.... Jag jobbade inte lika länge som jag brukar på fredagar för mannen skulle iväg på ett möte på kvällen. Mina jobbarfredagar är lite "heliga" för mig, det är så skönt att jobba undan i ensamheten... ingen som stör, ingen telefon som ringer..... Men, men, ibland måste jag ändra på det och det blir säkert bra i slutänden ändå.




Turbo var på gott humör i morse och kom iväg med taxin till skolan utan missöden, skönt! Hur min dag blir avgörs på morgonen beroende på vilket humör Turbo är på. Börjar vi dagen med utbrott så blir man så uppe i varv så det tar ett bra tag innan jag landar på jorden igen och ibland får jag huvudvärk av anspänningen för det gäller att vara på topp när det blir turbulent. Men det har vi sluppit nu som tur är.

Just nu förvånas jag lite över Turbo - han har börjat läsa en bok! Vet inte om det hänt innan förutom bänkbok som de haft i skolan förut. Nu läser han frivilligt en pocketbok som jag köpte för han ville ha den. Och det får ju uppmuntras om han nu kommit på en sån tanke. Boken han börjat läsa är "Liftarens guide till galaxen". Han har tydligen fått tips om den från nån korttidspersonal. Kul att han blev påverkad att börja läsa den! Vi får väl se om den fängslar honom så han tar sig igenom den, men han har kommit en bit på väg iaf....





Skoldagen idag har nog flytit på som den ska. Känns som man kan pusta ut efter incidenten i måndags... Nk har jobbat onsd - fred med Turbo nu, så jag tror de är "sams" igen :)

Det var så vackert väder idag så jag tog mig en långpromenad hem från jobbet. Jag som behövde komma hem tidigare och dessutom gå långt så det blev väldigt mycket för tidigt som jag slutade jobba. Jag laddade ner nåt trevligt som jag kunde lyssna på på vägen hem så märks det inte hur långt det är :)



När jag väl kom hem hade min man bakat! Han hade bakat en kladd-sockerkaka UTAN recept! Haha, han är rolig min man och inte är han rädd för att misslyckas heller.... vi ska nog se till att det där bakverket tar slut också, inga problem :) 




Nu lite gottemys i soffan med Turbo medan mannen är borta en sväng!
Kramar till alla er därute och ha en fin fredagskväll ♥ 

4 kommentarer:

Nina sa...

Skönt att dom hittade tillbaks till varandra i skolan :) Och vad roligt med boken!

Kladdkaka är inte svårt att göra slut på, säkert hur gott som helst även utan recept..

Må så gott!
Kram Nina!

Anonym sa...

Skönt med en långpromenad...det skulle jag verkligen behöva lite då och då. Det finns nog inte mycket annat (förutom fotonader då) som skingrar tankar så bra!
Vad jag har förstått så är den boken väldigt polulär bland de flesta aspiesar (och då antagligen alla med autism som gillar att läsa). Dock inte denna ;)
Skönt att det funkar så pass bra i skolan, alltid bra med bra morgnar.
Men du din man....var hittar man såna???? Jag skulle nog kunna tänka mig en sån modell *skrattar*
Kram på er och ha en skön helg//Lena

Anonym sa...

Javisst ja...saknakramar =/
Lena igen...

Annelie L sa...

Men det är ju precis den boken vi pratade om hemma hos er, Lena o jag....Hon hade aldrig lyckats läsa den, inte jag heller, men mina båda söner älskar den. Den kanske är skriven så den passar killar i tonåren, vad vet jag ;) Stoppa ner en liten choklad bit i fickan så att du alltid har för ditt blodsocker när du är ute o går , eller en liten påse mandlar eller nåt?
Kram vännen .