söndag 18 september 2011

En bra helg

Helgen har varit bra hemma hos oss. Lugnt, skönt och sansat och förstås kravlöst för sonens del. Vi kämpar febrilt för att sonen ska landa och återfå harmonin. Då vill man ju inte ställa till det på helgen för honom i onödan.


Jordgubbsblomma nu?!

Det var mannens tur att åka iväg igår på dan och umgås med lite vänner, men han kände sig risig så jag fick åka i stället ☺ Det tackade jag inte nej till, det blev bl a en stunds fika med nära vänner. Sen fick jag ett ryck och var ute i trädgården när jag kom hem. Vi hade ett vackert höstväder så det var riktigt härligt att vara ute en stund och rensa lite ogräs. Tidigare i somras hade vi en trädgårdsanläggningsfirma här som skövlade allt det vildvuxna och anlade gräsmatta i stället. Allt för att förenkla för oss att hinna sköta det. Jag minimerade antalet rabatter och köpte några stora krukor i stället där jag planterade blommor. Mycket mer lättskött än rabatter :)


Mer rätt för årstiden!

Men en rabatt som vi har kvar har varit eftersatt hela sommaren och nu har jag bestämt mig för att jag ska röja upp den innan hösten kommer på allvar. Jag kom en bra bit igår så nu finns det hopp om det. Sen är det bara att hålla efter den direkt när våren kommer ;).  Men det är inte förvånande att det tar tid för mig att rensa ogräs - kan inte ens gå ut i trädgården utan kamera ;) Så dagens bilder är alla tagna i rabatten jag rensade..... Finns mycket snyggt bland det vissna och fula ☺
Idag har jag också varit borta en del. Mannen är ännu risigare idag så jag kunde med gott samvete avvika från hemmet. Sonen och mannen har haft det lugnt och skönt utan mig ☺. Naturligtvis hade det varit trevligare om vi kunnat åka iväg hela familjen, men just nu är vår lott att ska vi kunna göra saker med andra så får vi dela på oss och turas om - bara att acceptera och gilla läget. Vi har båda accepterat att det är så och just därför tror jag att vi ändå kan njuta av allt det goda vi ändå har runt omkring oss. Tror det är viktigt att man accepterar läget och gör det bästa utefter de förutsättningar man har i tillvaron.


Hinner gubben mogna i år??

Under tiden jag var borta så fick jag vila mina öron från ett ständigt frågande från sonen.... Tror han fått nåt tvång att han måste fråga samma frågor hela tiden. Frågorna som kommer ur honom är "Är du bög?" eller "Är du fet?" ☺ Man får svara vänligt varje gång, och det blir rätt många gånger på en dag kan jag lova er! Jag eller mannen är varken det ena eller det andra ☺☺, men nån typ av tvångstankar finns nog där eller om det kallas kontroll eller nåt annat..... nåt är det iaf..... Men det är i o f s bättre med dessa ständiga frågor än att få en massa utbrott, om jag nu får välja ;) 

Nej, nu är helgen slut och vi får satsa på en ny vecka och hoppas på att den blir bra - eller hur?! Goa kramisar på er alla ♥

2 kommentarer:

Nina sa...

Vi har oxå en jordgubbsblomma i jordgubbslandet nu, men en jordgubbe? Är det nytaget det fotot med? Ni får sätta en värmelampa över den stackaren ;)

Sandra frågar samma sak om och om igen när hon är stressad över nåt. Eller osäker på nåt. Inte förrän man kommer på vad som stressar eller oroar, och kan ge rätt svar eller struktur, blir hon lugn och slutar fråga.

Men det kan ju vara tvångstankar också, det är ju inte helt ovaligt.. Hoppas ni kommer tillrätta med det hursomhelst. Även om det är bättre än utbrott så är det ju tröttande i längden..

Vad duktiga ni är att hitta guldkornen och glädjas åt det ni har och kan. Vi delar också på oss ibland, men inte så ofta. Göran åker ibland iväg själv på minisemester och då brukar folk undra. Men det är ju så vi måste göra om vi ska komma iväg alls :)

Önskar er en bra vecka på alla sätt!
Kram Nina!

Mamma Z sa...

Jag och my love fick det rådet ifrån HAB igår..att dela på oss..att göra saker på egen hand..något vi inte gör eftersom vi så sällan ses.. MEN vi behöver komma hemmifrån hävdade denna kloka kurator.. Komma hemmifrån diagnoserna också..vara egoist.. Fast nu delar du och mannen på er på andra premisser än oss kanske..

Stor kramen!!