onsdag 21 september 2011

Tourettes och annat

Morgonen avlöpte bra här i morse, så skönt att slippa börja dagen med att ha pulsen uppe i 180 och vara på helspänn. Då kan man ju lugnt åka till jobbet sen och vara "normalpulsad" som alla andra ;)

Eftermiddagen här hemma har varit lugn, inte lika harmonisk som de två senaste dagarna men inget att klaga på egentligen.

Glömde ju skriva igår om att sonens läkare ringde sent på eftermiddagen. Det gällde denna provtagning som vi gjorde i somras och nu hade expertisen kollat, funderat, analyserat, räknat och haft sig. Sonen hamnade precis under gränsvärdena för att behöva behandlas.... Då kan man pusta ut och hoppas att det håller sig så. Vi ska med jämna mellanrum kolla upp honom och det är bara att hålla tummarna. Behandlingen gick ju ut på att ta en spruta varje kväll..... :( Men just nu oroar jag mig inte för det, jag hoppas och tror att det ska gå vägen ändå!


En tre år gammal svamp;) eller... bilden är tagen för tre år sen med en gammal mobil ;)

Margareta undrar om sonen har tourettes syndrom?
Nej, det har han inte. Han har ingen diagnos åt det hållet men vi har under årens lopp märkt tendenser till vissa typer av tvång eller tics. Tics kommer och går. Speciellt när han är mer orolig än vanligt så dyker det upp. Olika tvångsgrejer har han haft i perioder. Kan nämna att ett tag var det omöjligt att gå över en bro eller gå i en trappa eller andra ställen där det var brant, hål eller stup på nåt sätt. Då skulle han absolut kasta sina glasögon.... och blixtsnabbt gick det, man hade inte en suck att hinna med. En period tog vi av honom glasögonen när vi började närma oss ett kritiskt ställe. Såna grejer kommer än idag, men det är relativt sällsynt.

Aspiggan kommenterade kattbilden igår. Även om det såg mysigt ut så är det nog skenet som bedrar ;) Ibland slåss de så tussarna ryker! Men de är jättemysiga ihop alltemellanåt. 

Jaa, det finns nog inte så mycket mer att tillägga idag.... mer än att jag är vääääldigt glad för det ser faktiskt ut som mitt spännande möte blir av i helgen - WIIIHOOOO, äntligen.... som jag har väntat på detta ♥
Kram, kram ♥

Inga kommentarer: