torsdag 17 mars 2016

Byggproblem och incidenter

Turbo har varit på korttids ett dygn och kom hem efter skoltid i em. I morse var det skönt att han inte var hemma. Byggarna förde lite oväsen redan tidigt på morgonen och det hade han inte fixat så bra. Idag har det hänt en hel del med bostadsanpassningen, även om de stött på lite patrull.... Men det går framåt och problem är till för att lösas, eller hur?! Så här såg det ut när deras arbetsdag var slut:



Igår morse innan assistenten kom och hämtade Turbo, var jag tvungen att sticka fram ett papper framför honom som han skulle skriva på. Det gällde ansökan om god man som behövde kompletteras och vi vill ju få det klart så fort som möjligt. Men jag drar mig för att be honom skriva under, jag vet ju hur svårt han har för det. Igår förklarade han hur det kändes i kroppen för honom, och det är inte lätt att tygla när han känner att utbrott är på g varje gång han ska skriva på ett papper. Hoppas det går fort att få igenom ansökan så han slipper det här sen!



Idag hände något som aldrig hänt förut. Turbo fick ett utbrott efter en incident, och rymde/sprang iväg ut i skogen när han var med assistenten i "stugan vid sjön". Han sms:ar mig och skriver bara "hämta mig". Försöker lokalisera honom och hittar honom efter att jag ringt honom.
Det var inte så farligt som det kanske låter - Turbo hade kontroll över situationen och kunde inte irra bort sig. Men skönt att det finns mobiler så jag hittade honom smidigt!

Egentligen var det väldigt bra gjort av honom att gå ut, i stället för att få utbrott på inredning och assistent. Vi ser det som något positivt även om det kanske verkar konstigt när ni läser om det. Ska försöka nå honom ikväll och prata igenom det. Kanske kan vi hjälpas åt att hitta en strategi i samband med begynnande utbrott - men en balansgång naturligtvis - vi vill ju inte att han vid annat tillfälle går ut och irrar bort sig och/eller möter folk när han är arg.... Det tål att kluras på.

Bild tagen i närheten av "stugan vid sjön" igår morse i dimman.


Lite spännande tider har vi på flera sätt. Vi går bl a och väntar på att få ett besked om hur det går med lokal för Turbo (i stället för "stugan vid sjön"). En av de ansvariga på kommunen ringde upp mig i måndags och utefter våra tankar så skulle han jobba vidare. Vi väntar med spänning på hur utgången blir.

Åsså dagens svart/vita....



Kram på er ♥

Inga kommentarer: