söndag 16 november 2014

Så här mår jag - ett nytt liv!

Den här dagen sprang ifrån mig och bara försvann, så det blir ingen uppdatering just nu av hur helgen avlöpt. Men spännande var det idag när det akutopererades i Turbos laptop.... Huu, vad läskigt!! Ska försöka sammanfatta helgen i morgon......



...... för nu tänkte jag göra det stora avslöjandet ang hur jag mår, med anledning av mina kryptiska inlägg de senaste veckorna här, där jag inte berättat alls vad det handlar om. Men nu känner jag mig redo då jag testat mig färdigt.
Jomen, jag mår bra för tillfället! Och, haha, jag ler när jag förstår att det är så här man egentligen ska må när man mår bra! Det är helt otroligt! Jag har så smått börjat inse hur dåligt jag mått de senaste månaderna. Att jag inte stupat! Men... det var ju det där med den där envisa röda grisen som finns i mig....

Jag har nämligen utvecklat veteallergi. Det är alltså INTE samma sak som glutenintolerans. Även om livet blir mer komplicerat nu så är jag överlycklig! Jag har fått en förklaring till varför jag blivit så dålig, och jag kan undvika de ämnena. Jag tänker inte gå in på HUR jag mår av vete, det tänker jag bespara er, och det kan ge sig i uttryck på många olika sätt. Men jag kan berätta vad som hände förra helgen då jag var sämre än nånsin i detta.



Mannen och jag var alltså ute och åt lunch mitt på dan. Men där blev det fel med servitrisen så det blev en miss. Jag fick glutenfri panering på schnitzeln! Men den paneringen var gjord på vete där de plockat bort gluten (vilket är det vanligaste) och så dålig som jag blev efter den måltiden, så dålig har jag aldrig blivit. Jag är egentligen inte pjåskig med saker och ting och hade inte tänkt vara så noga utan kanske slarva ibland när jag t ex är borta. Men efter den "kyssen" förra helgen så.... nä..... jag ska nog avstå från det!!

Visst kommer det att ställa till med en del, men som sagt, det står jag ut med. Men bara att gå in på ett fik - hur mycket av det som finns där är utan vete?? Jaaa, jag ska leta.... Men nej, jag tänker inte klaga. En helt ny värld upplever jag nu när jag mår bra. Det är som natt och dag och det känns som jag fått ett nytt liv, så illa har det faktiskt varit!

Jag är en person som inte är så värst huslig i köket - har inget intresse av det, men nu står jag och gör min egen müsli.....



.......jag bakar mitt eget bröd.



Idag har jag t o m terroriserat pizzabagaren. Jag blev så otroligt sugen på pizza när Turbo ville ha hämtpizza. Även om pizzerior kanske har glutenfri pizzabotten, så är det ju inget jag kan äta. Så jag tog med mig en egen botten och de fixade pizzan galant till mig och var väldigt trevliga. Inget jag kommer att göra så ofta, men kul att det funkar när man är väldigt sugen! Jag skäms inte för mig att göra en sån här sak, det får andra göra isf ;)
Vetefri pizzabotten har jag inte hittat i affären, däremot glutenfri som är gjord på vetestärkelse - tänker inte ens så mycket som lukta på den!! Mitt alternativ var vetefri wraps, och det gick alldeles utmärkt att göra pizza på den!


Jag har nog alltid varit känslig mot vete, men det senaste året har det dalat och blivit värre och värre, för att de senaste månaderna smällt till och blivit riktigt akut. Men jag är, som jag skrev, oerhört glad över att veta vad det är och framförallt att veta att det inte var något annat allvarligt och obotligt. Men mitt i min glädje tycker jag så synd om alla andra som mår dåligt. Vi är många i bokstavslandet där kropparna tar stryk av stress som vi lever i dagligen. Jag kan ändå åtgärda och undvika det som påverkar mig, men andra sjukdomar går inte att åtgärda. Tråkigt och ledsamt för alla som drabbas av något. Och stressen är ju som den är, den kommer vi inte undan.  

För min egen del måste jag ta tag i motionen ordentligt nu när jag kan röra mig igen. Känns riktigt gott det, men jag har verkligen soffat till mig den senaste tiden - ingenting har ju funkat för mig. Men nu tar jag nya tag.

Kramar till er fina läsare ♥

2 kommentarer:

Nina sa...

Men vilken känsla att få ett svar, och att du själv kan påverka! :)

Även om det ställer till det, förstås.. Måste vara enklare med gluten, eftersom det är lite mer upplyst, även om det inte finns så stort utbud för dom heller. Men vete? Det känner väl knappt nån till?! Det kanske blir vanligare med veteallergier, och upplysningar, med tiden iom att det är vete som ersätter mycket?!.. Hoppas det kommer gå bra iaf <3

Kramar om!

Anonym sa...

Så otroligt skönt att hitta orsaken och få börja må bra igen Bellan <3
Vad roligt att du kökstökar, då kommer du bli värsta bullmorsan nudå? :P
Det kan inte vara lätt att veta vad som innehåller vete och inte, jösses det finns väl i en massa olika födoämnen och jag tänker lite som Nina här att det är väl så pass ovanligt också.
Svårast måste väl bli att gå på resturang kan jag tro... sen vet jag inte, är man lika känslig som de med gluten? Alltså att det räcker med samma skärbräda typ?
Nåja, hur som helst är ju det viktigaste att du nu vet hur du ska må bra.
KRAMAR OM <3