onsdag 8 februari 2012

Föreläsningsdag igen... och jag är UPPRÖÖÖÖRD!!!

Som rubriken visar har jag och mannen varit på en endagars föreläsning idag - en kanonbra sådan! MEN, varför är jag då så upprörd?? Jaa.... denna föreläsning hade chefen för korttids anordnat och de flesta av hennes personal var där. Även personalen från resursskolan skulle vara där, men endast en kom - de andra två var sjuka. Men under lunchen fick jag och mannen iaf pratat en del med den som var närvarande och det fick mig att bli vääääldigt upprörd.

Alltså, nu är det K-R-I-S med stora bokstäver på denna resursskola! Åh, jag är så irriterad så jag riktigt kokar inombords! VARFÖR KÖPTE INTE SKOLAN VÅRT FÖRSLAG FRÅN BÖRJAN?? Vårt förslag om att T och E från korttids skulle delat på en tjänst. Dessa båda killar känner till eleverna, de kan bemöta dem på ett mycket bra sätt. T var dessutom villig att utbilda sig under sommaren om det var det som behövdes och jag tvekar inte på att E hade gjort detsamma. Jag vill inte älta gamla saker utan jag vill se framåt, men detta grämer mig mer och mer. Åh, så frustrerande! Vi är många nu som tror att läget skulle varit annorlunda om det blivit så. I stället går det bara utför med skolan just nu. Ett nytt krisläge har uppstått denna veckan.....




Jag skriver inte ut detaljer i nuläget, jag inväntar lite info från skolchefen om lösningar först. Men jag kan berätta så mycket att jag snart kommer att koppla in skolverket! Men då uppstår en del frågetecken - om skolverket kopplas in och de ser hur det sköts just nu så kommer de att stänga skolan omedelbart för så illa är det. Detta drabbar naturligtvis både personal och vår son. Vad kommer att hända med dessa personer? Ska vi skicka Turbo till en skola sju mil bort? Eller vad gör vi? Men jag går inte till skolverket utan att först informera personalen, vi kommer att ha en tät dialog om utvecklingen på skolan.

Usch, vilken utveckling det blev av det här. Vi som var ute i så god tid med att informera rektorn om vilka behov Turbo har. De hade en mall att gå efter från förra skolan m m, ändå blir det bara fel, fel, fel. Kan också berätta att den rektor som var med på föreläsningen idag var rektorn från Turbos förra skola, hon som har så stor kunskap och förståelse för de här barnen. Rektorn för resursskolan var inte där.... Vet inte om det speglar intresset för dessa elever eller vad det beror på....




Inget positivt för er att läsa här idag, men just nu är jag i upplösningstillstånd. Att skriva om föreläsningarna från igår och idag är nog bäst jag väntar med.... Men väldigt duktiga föreläsare båda dagarna och man fick en del matnyttigt att smälta.
I det här sammanhanget kan jag passa på att svara dig anonym som undrade vart man vänder sig när det inte fungerar med varken rektor eller skolchef?? Då får man vända sig till skolverket! Det är det enda raka att göra. Jag och mannen pratade med dagens föreläsare efteråt idag och han berättade nåt intressant som jag inte visste. Om rektorn inte sköter sitt jobb så går ändå skolchefen fri! Skolchefen har inte ansvar för hans/hennes jobb - det hade jag ingen aning om. Så i princip skulle man isf kunna gå direkt till skolverket om det inte fungerar med rektorn. Lycka till önskar jag dig som undrade, hoppas verkligen att det löser sig för er!




En positiv sak kan jag berätta som avslutning idag iaf. Det var något som hände igår på skolan. Det var Mk:s sista dag som jag misstänkte och Turbo hade gett honom en spontan kram och önskat honom Lycka till med sitt nya jobb!! Det är STORT av min son att göra nåt sånt! Härligt att utvecklingen går framåt när det gäller att visa sina känslor på ett sånt här sätt. Det finns hopp!

Kram på er alla fina därute ♥

3 kommentarer:

Mamma Z sa...

Nej å nej.. nu var de nå tjall på min dator för varannan mening var borta i början av ditt inlägg..men vad jag förstår så är det kris nu.. Måste kännas så frustrerande när ni VET hur all SKA vara kring sonen och sedan är det inte så..och ATT det verkligen fungerat SÅ himmelens bra..fram tills nu..

Skickar ett gäng styrkekramar, för jag tror du redan vet hur ni skall angripa detta stora dilemma..

KRAM

Anna sa...

Hej. Vad härligt med eran son att han kunde visa sådana kännslor. men tråkigt att den fina assitenten slutar.

Nina sa...

:( Fasen! Varför ska det vara så svårt att göra sitt jobb? Jag vet ju inte detaljerna och vad som skulle hända, varför skolan skulle stänga.. Spontant känner jag ju GÅ TILL SKOLVERKET BUMS men jag antar att du har dina skäl..

Jag vet inte vad jag ska skriva.. verkar ju helt kört men lycka till iaf och jag slutar aldrig hoppas att det ska bli bra, snarast!

Kramar om!
Nina