lördag 18 februari 2012

Beroendeframkallande!

En hemmahelg har vi här och det tycker jag är rätt skönt faktiskt. Idag är sista helt lediga dagen för min del innan jag får storfrämmat nästa helg. Därför hade jag tänkt försöka få en del gjort här hemma idag. Mannen åkte till jobbet mitt på dan och det är helt ok, det är lugnast att vara ensam med Turbo även om jag saknar mannen förstås. Men som sagt, jag hade bestämt mig för att rusha här hemma idag.

Och det har gått ganska bra. Jag har fått en hel del gjort även om tiden går fortare än jag tror och naturligtvis hinner jag inte komma så långt som jag vill. Men lite lakanstvätt har jag blivit av med....




Jag har gjort lite glass igen också. Försöker med en annan variant denna gången eftersom den förra blev i hårdaste laget. Men fortfarande är den gjord helt utan vanligt vitt socker. Jag har använt mig av Stevia istället - allt för att stävja Turbos sötbehov.




Sen har jag rensat och städat skafferiet. Det var inte så överdrivet längesen jag gjorde det men det blev lite anarki därinne av nån anledning för nån månad sen. Så skönt när det är iordning igen :)
Av nån anledning fanns burken kvar med O´boy i trots att ingen har druckit det på länge.....



Jag tror att O´boy är orsaken till Turbos sötbehov! Han drack O´boy morgon och kväll ett tag, sen blev det ett glas extra och ett till och till slut var han beroende! Det smyger sig på och rätt vad det är så är man fast om man har läggning åt det hållet. Man hade ju inte en tanke på att det kunde bli så illa.
Tror att många med dessa diagnoser som sonen har, lätt blir beroende av olika saker. Man kan iaf tydligt märka på Turbo att han tillhör den kategorin som lätt halkar in i ett beroende.... Men som sagt, vi jobbar på det och jag tycker det går åt rätt håll.

Ett annat fynd jag gjorde var en ett år gammal glöggflaska med lakritssmak!


 

Tog mig ett smakprov.... inte var det nåt fel på den, men hua vad söt den var! Jag har vant mig av med sötsaker för länge sen.....

Till kvällen nu blir det tacomys till Melodifestivalen. Hoppas bidragen är bättre ikväll än de var förra helgen då det var bedrövligt startfält. Turbo ser iaf fram emot att vi ska bänka oss i soffan och titta på låtarna och bedöma dem, det har blivit en rutin han fått till med oss :)

Hoppas ni alla får en trevlig och skön och mysig lördagskväll ♥ Kramen på er alla ♥

2 kommentarer:

Annelie L sa...

Jag skulle nog behöva någon här hemma som såg till mig med, någon som hejdade mig när jag slinker in på sötmans vingliga väg.....som är så lätt att följa (så länge man tillför socker i vardagen)
jag jobbar på det och försöker allt vad ajg kan, men ingen ska komma och säga att det är lätt. Skönt för Turbo som har dig som kan hålla lite koll och hjälpa honom <3
Kram till dig <3

mariellejohnsson sa...

Här hemma har det också varit mycket oboy. Mest för Andreas del. Han har varit total oboyälskare och vräkt på pulver på mjölken. Allt hans ätande och drickande har gått i perioder. Då har han ätit/druckit bara en sak i princip tills han har tröttnat och sen har det blivit nåt nytt.
Kram och hoppas det går bra med skolan!