onsdag 7 december 2011

Bättre idag.... + Japanresan dag 4

Gårdagseftermiddagen och kvällen var inget vidare här hemma för sonen. Han var helt i obalans och det är väl egentligen inte så konstigt även om det blev lite fördröjning på obalansen. Det kom inte direkt när vi kom hem från Japan utan väntade ett dygn. Jag åkte bort en sväng i går kväll (min tur) och mannen fick kämpa själv här hemma. Han kämpade hårt för att hålla sonen så lugn som det bara gick när det ligger och dallrar en massa under ytan hos honom. Det hade väl ändå gått ganska hyfsat.

I morse var sonen lugnare och på ett mycket bättre humör! Sååå skönt, för jag vaknade och mådde som jag förtjänade efter Japanveckan.... Tror att tidsomställningen gör sig rejält påmind nu.... Det var väldigt bra tajming att sonen kändes bättre när jag istället kände mig helkass. Lite tur ska man väl ha ibland. Idag var det alltså en mycket gladare kille som åkte iväg till skolan :)

Själv knaprade jag Ipren för att klara av att få ordning på papperen och siffrorna på jobbet. Har en hel del att ta igen efter frånvaroveckan samtidigt som det väller in nytt.... Bara att mala på så ska jag väl gräva fram skrivbordet så småningom ;)

Grabben var på mycket bra humör när jag hämtade honom på skolan efter skola och lite fritidstid. Han riktigt strålade och sprudlade. Detta trots att dagen sett lite annorlunda ut än det brukar. Bl a så var inte hans "egna" assistent Mk där på hela dagen, men det hade tydligen gått bra ändå. De är ju en liten tajt grupp på resursskolan så han har nog lärt känna personalen bra. Nu är det bara att hoppas att det goda humöret håller i sig....

################################################################################################################

Nu över till Japanresan igen och är nu framme vid dag 4!
Den startade som sagt med att vi gick upp kl 6 efter alldeles för lite sömn. Hyfsat pigg ändå och redo för nya äventyr!
När vi stod och väntade på bussen dök det upp en liten lyxbil utanför hotellet. Många foton blev tagna av den lilla pärlan...

Attraktiv mersa!

När bussen kom bar det iväg till en fabrik igen och den sedvanliga presentationen först :)


Sen blev det genomgång och guidning i fabriken. De hade även en liten "musei-avdelning" där man faktiskt fick fota.


Efter rundvandringen väntade lunchbuffé igen. Även om vi åt buffé till lunch varje dag så var det aldrig samma rätter som serverades. De hade mycket stor variation måste jag säga, och väldigt fin kvalité på sin mat.

När lunchen var avklarad åkte vi vidare till nästa fabrik. Och gissa vad vi började med?? Jo, en presentation av fabriken ;)


Denna eftermiddagen blev mycket lång! Jag tror vi lyssnade och/eller gick runt i fyra timmar! Allt var på engelska så jag hängde väl inte med på alla djupheter som berättades :/ Men sen väntade en härlig sak!
På schemat stod det "cocktail" och inget annat.... Bussen tog oss till företagets presidents privata golfbana! Där blev det mingel ute på den fina gröna och täta gräsmattan.



Det var en mäktig känsla att mingla runt där i sena kvällen på en vacker golfbana och ett pampigt hus i bakgrunden. Lite lagom kyligt var det för det låg ganska högt. När vi minglat färdigt fick vi gå in i huset och slå oss ner till ännu en fantastisk middag - denna gången var det 6-rätters!!


Det serverades många märkliga saker under kvällen :) Här har vi gåslever!


Jag åt utan att veta vad det var, försökte känna smaken och lista ut vad det var men fattade inget. Vi frågade efteråt och fick veta vad det var.  Efter denna rätt kom så varmrätten med köttbiten in.



Det var den mest fantastiska köttbit jag någonsin ätit!! När vi frågade efteråt hur det kom sig att den var så otroligt mör fick vi reda på att de masserar sina kor under hela deras levnadstid = inga senor eller muskler i köttet!

Sen gick det också ner en efterrätt!


Mycket mat blir det en sån här kväll och trött blir man av alla långa dagar. Så här kan man se ut när man åker i bussen på väg tillbaka till hotellet :)


Väl tillbaka till hotellet igen, tog jag och mannen en promenad och kikade på nattlivet i Nagoya!


Helt otrolig känsla att gå omkring i en storstad på 2 milj inv. och ändå känna sig relativt säker och trygg! Vi såg knappt en polis och vi hade fått berättat för oss att brottsligheten var mycket, mycket låg.

Jaha, det var dag 4 det..... långt blev det... hoppas ni orkade läsa.....

1 kommentar:

Nina sa...

Långt?? Jag tyckte det gick fort som tusan att läsa.. *vill ha mer* ;) Jättespännande är det att nästan få följa med på resan!

Men flera av fotona kan jag inte se :( Jag vet inte om det är hos mig eller i din blogg det har hakat upp sig, men jag ska kika in lite senare och se om jag får fram fotona. *nyfiken*

Skönt att sonen känns stabilare igen, måste säga att han fixade alltihop väldigt bra :) Ni är duktiga!

Kram Nina!