torsdag 26 november 2009

En rak höger.... **** AS/ADHD

.... kunde det ha blivit idag. Det var i matsalen i skolan som en kille brötade bakom ryggen på min son. De började munhuggas och sånt klarar inte min son. Assistenten såg hur han svartnade i ögonen och då är småckan inte långt borta. Men jag är så här glad över att vi fått en sån fantastiskt bra assistent till sonen.

Hon lyckades avstyra det hela och då ska ni veta att det krävs ansträngning från hennes sida. Hon använde sig av "glasstricket". Det betyder att man måste komma på något annat som helt plötsligt drar sonens tankar till något helt annat, t ex: nu går vi och köper glass. Nu gällde det inte glass i det här fallet utan något helt annat. Det gäller alltså att bryta hans mönster.

Detta är något som vi och assistenten fått lära oss på nån kurs vi varit på.

Assistenten är lärarutbildad, ganska ung, och har fått gå några kurser/föreläsningar om asperger och ADHD som rektorn skickat henne på. Hon har sugit åt sig undervisningen och tipsen på ett suveränt sätt och passar verkligen för att jobba med barn med autismproblem. Vilken tillgång hon är för skolan, sonen och kommande elever!

Inga kommentarer: