måndag 20 november 2017

Utskriven...

...eller vad vi ska kalla det för. Förra veckan avslutades en epok i Turbos liv och ett nytt började. Det låter dramatiskt, men det var inte riktigt som det låter - iaf inte i praktiken. På papperet är det kanske lite allvarligare.

Turbo har själv valt att avsluta sin skolgång, så nu är han officiellt utskriven från gymnasiet. De senaste två åren har det ändå inte varit mycket till skola. Detta läsåret var det tänkt att han skulle ha en mattelektion i veckan till att börja med. En lokal som kändes lämplig hittades och det kändes bra även om det kanske började med lite störande moment. Det känns som att allt konstigt som kan vara störande händer runt Turbo och dessa skollokaler.Den lägenheten han var i förra året, fick vi avbryta eftersom det var folk som kom inklampandes under Turbos skoltid, det var en barnfamilj som bodde vägg i vägg som han hörde och stördes av ljudet, det var vaktmästare som dök upp oanmälda m m, m m. Det här blev faktiskt en katastroftid för Turbo och omgivningen - många megautbrott! Men lärdomen av detta är att Turbo INTE kan ha en vanlig hyreslägenhet som bostad. Det skulle vara alldeles för mycket som stör runt omkring honom.
I den lokalen som vi påbörjade detta läsåret, så skulle byggnaden i stort sett vara tom den tid som Turbo skulle vara där. Första gången han hade lektion var det byggjobbare som störde. Stressmoment förstås, men allt gick väl ändå.

Men som sagt, nu är det ett avslutat kapitel och Turbo har själv fått avgöra hur han vill göra. Han tyckte att en lektion i veckan var ett krav som han inte klarade av. Ja, då får det bli så - jättebra att han ändå kommit så långt att han kan säga ifrån själv så vi kan minimera antalet utbrott.

I o m att han nu är utskriven från gymnasiet så har vi kört sista vändan och hämtat lunchmaten.Eftersom Turbo varit hemma övrig tid så har assistenterna åkt och hämtat maten varje vardag. Detta har varit lite knöligt i o m att en av assistenterna inte har körkort. Varje fm då den assistenten jobbat, så har antingen jag eller mannen fått sticka ifrån jobbet eller vad det varit, för att leverera maten. Lite stressande, men nu är det slut med det också och det kan jag tycka bara är skönt. Ett stressmoment mindre för den här stressade mammakroppen. 😊

Nya spännande tider alltså. Och idag stod två spännande möten för mig på agendan.
På återseende! Kram på er 💗

2 kommentarer:

Trötter sa...

Bra med mindre stress.
Spännande hur det blir i fortsättningen!
Kramar 🤗🤗🤗

Annelie L sa...

Nytt kapitel och nya möjligheter ❤️