fredag 10 november 2017

Små detaljer ger problem

Gårdagen blev tydligen lite oroande för Turbo. Det var bl a lite strul med assistentens bil så han fick låna vår när han skulle åka och hämta lunchen på skolan. Inget som påverkade Turbo så jättemycket, men det fanns nog ändå i hans huvud. 
I o m att det var problem så fick jag ställa upp och köra till korttids på em, en körning som assistenten normalt gör. Det är ofrånkomligt att det uppstår problem ibland, men man märker tydligt på Turbo när något inte är som det brukar. 

Ett utbrott kom innan assistenten slutade på em, ett ytterligare bevis på att allt måste vara som vanligt om det ska flyta på för Turbo. Påslakanet gick sönder och av vana och rutin så ska Turbo ha samma sorts påslakan ALLTID. Nu har vi haft två likadana att byta med, men båda börjar bli söndertvättade och borde bytas ut. Det är alltid en procedur att slussa in något nytt, spelar ingen roll vad det gäller. Jag hämtade Turbo kl 22 på kvällen på korttids eftersom han inte vill sova där under vardagsnätter längre. Inte så länge som problemet som uppstått, inte är löst iaf. Jag märkte på honom att han var lite labil. Även detta moment är störande för honom även om det är han som valt det. Men han har ändå valt det ofrivilligt. På det här sättet undviker han att få utbrott på korttids på morgonen, men att åka hem är eg inte det han vill heller.  Men av två onda ting så väljer han det som är minst ont i sammanhanget. Bra gjort av Turbo, tycker jag. 
Nu är han kvar på korttids under helgen, är det iaf tänkt. Jag och mannen laddar för lite fest i morgon - ska bli riktigt skoj! Krama på er alla ❤️ 

2 kommentarer:

Annelie L sa...

Önskar er en avkopplande ochvskln helg.
Kramar om ❤️

strutgumman sa...

Skickar ett gäng med kramar... ♡♡♡♡♡