lördag 30 april 2016

Djupa utbrott

Här pågår förberedelser inför resan för fullt. Det är första gången jag åker utomlands sen jag blev så här megaallergisk, så jag bakar lite och tar med mig bröd på resan.



Jag vet ju inte hur mycket lagad mat jag kommer att kunna äta, så i värsta fall får jag leva på mitt bröd och några kilo bananer. ☺ Överlever gör jag alltid på nåt sätt. Jag måste undvika att chansa, eftersom resan är upplagd på ett sätt som gör att jag inte kommer att kunna ligga på nåt hotellrum och vara utslagen några dagar. Då lever jag hellre på bananer än att chansa på att äta en god måltid. Spännande blir det allt!

Flera nyheter från igår:
Det verkar som att lokalfrågan för Turbo till hösten kommer att lösa sig. Igår fick jag ett telefonsamtal från den som har hand om det. Som det ser ut så ska det fungera med en lokal som jag och Kent varit och tittat på för någon månad sen, lite snabbt, ihop med den ansvarige. Det fanns vissa frågetecken och det såg ganska mörkt ut, men nu har den ansvarige diskuterat det och haft lite förhandlingar så nu ser det ljusare ut. Vi ska titta på lokalerna igen om några veckor, så får vi se. Spännande tider!

En rapport om bygget (bostadsanpassningen) är väl på sin plats. Det händer inget mer innan vi lämnar Sverige efter helgen. Gipsskivor på väggarna och taket har kommit halvvägs. Visst går det framåt!


Det blir spännande att se vad som händer under de dygnen vi är borta.
Men usch, vad bygget stör Turbo. Stackarn, han mår inte väl, men det är som sagt bara att genomlida. Det blir utbrott i stort sett varje dag och de är djupa. Igår kväll avslutade vi dagen med glaskross. Jag dammsög noga och systematiskt efteråt, men fick ändå en flisa under foten idag. Det var ett sånt där tunt, fint glas som råkade illa ut (blev mosat).

Just nu är det ytterligare ett utbrott som avlöper. Turbo är riktigt arg och jag har ingen aning om vad som ställt till det. Saker har blivit kastade och det viner grejer kring en. Men i skrivande stund ligger han i sängen och landar. Vi vuxna får hålla oss på avstånd samtidigt som vi har känselspröten ute lååååångt. Det gäller att rycka in vid exakt rätt läge, annars förvärrar vi bara utbrottet.
Vi får väl se om det kommer en förklaring ikväll.... vi som tänkte ha lite tacomys ikväll.... undrar hur det ska lyckas?!?

Kram på er och ha en så fin kväll ni kan ha! ♥

2 kommentarer:

Annelie L sa...

Hoppas utbrottet la sig och att Turbo hade ork kvar till taco mys pp kvällen.
Styrkekramar ❤️

Nina sa...

Jag tänkte på en sak. Om Turbo behöver dig akut, och det inte går att lösa via sms, vad händer då när du inte kan komma hem?

Jag hoppas allt går bra <3 Förstår att det är mycket som oroar i Turbo nu, och att det inte är helt enkelt att släppa det och njuta av en resa. Men det går bra, ska ni se. Håller tummar för att ni får en härlig resa!

Största kramen <3