torsdag 28 april 2016

Många utbrott

När jag tittar tillbaka här i bloggen så ser jag att det har varit en del utbrott det senaste. Men jag känner mig ändå stark, glad och uppåt på nåt märkligt sätt. Är väl glad att allt löser sig efter allt som varit....
Ja, ja, utbrottet i söndags kväll slutade ändå bra. Jag och Turbo kunde prata om det som är jobbigt för honom nu och vi kom fram till att det är dags att backa rejält och sänka kraven.

Det är som sagt mycket som stör honom just nu. Bygget stör varje dag och blir en grogrund för utbrott, en ny assistent är på väg att slussas in och bredvidgångar innebär en person för mycket runt Turbo. Förändringar i schemat eftersom både Ronny och Kent tar mer tid fr o m nu. En annan radikal förändring i schemat väntar under nästa vecka då den ser helt annorlunda ut mot vad han är van vid. Ja, ni ser, det är mycket som ligger och oroar!

På söndagskvällen kom vi iaf fram till att lektionerna får ställas in resten av terminen, som det ser ut nu iaf. Turbo orkar inte med de krav som det innebär med lektioner, även om det enbart är två favoritämnen han pluggar. Vi har försökt att lirka, men det är inget att göra åt att det inte fungerar för honom. Tråkigt när han är väldigt nära betyg i båda ämnena, men det får inte vara det viktigaste nu när Turbo är så skör. Betygen får vänta tills bättre tider, helt enkelt.



Tisdagskvällen slutade ju också i utbrott då jag fick åka hem helt abrupt när jag var bland vänner. När jag kom hem hade mannen lyckats vända utbrottet med hjälp av lågaffektivt bemötande. Det var hyfsat lugnt när jag kom hem och Turbo hade börjat tina upp igen. Motgångar är inte lätta för honom när han är så här skör som han är nu.

Ett dygn på korttids har Turbo också hunnit med i veckan och kom hem idag. Korttidsdygnen har fungerat väldigt bra det senaste. Jag tror han kopplar av från bygget när han är där och det känns ju skönt.
Igår träffade vi Kent och Ronny efter deras pass med Turbo. Det känns riktigt bra med samtliga assistenter inför framtiden. Gissa om det värmer i hjärtat av att vi nu har flera assistenter som mer än gärna vill jobba med Turbo!! Helt otroligt att det finns flera runt honom nu och fantastiskt att de trivs så bra med honom!
Idag har assistent Ronny jobbat sitt första egna pass med Turbo och vad jag förstår så har det nog fungerat bra.



Tyvärr var jag tvungen att pressa Turbo till att skriva på ett papper igår morse. Det slutade förstås i utbrott! Jag tycker så synd om honom när jag måste pressa honom till något som han har så svårt för. Att skriva på papper är något av det jobbigaste han vet. Jag kontaktade tingsrätten idag för att se om det går att skynda på ärendet om ansökan om god man, men det verkade svårt. Jag tänkte Turbo skulle slippa det här med underskrifter snart.....

Det får bli allt för idag. Kram, kram ♥

Inga kommentarer: