onsdag 3 juni 2015

Små detaljer och en krympande värld

Nu ska jag försöka fortsätta på det där inlägget jag påbörjade igår, men som kom av sig....
När Turbo kom hem igår, var han lite uppe varv. Det var precis likadant i förrgår, men han landade då rätt omgående. Tänkte inte så mycket mer på det, mer än att jag undrade om det varit något litet som stört honom i skolan.

Direkt när Turbo kom hem igår, hade vi planerat att ta en biltur, han och jag. Vi skulle åka och kolla in en speciell grej som har med våra framtidsplaner att göra, och när vi gjort det klart, ville han åka och titta lite mer noggrant där de håller på och brötar bakom skolan. Här tror jag vi har anledningen till att han varit uppe i varv vid hemkomsten från skolan!Det är de små, små detaljerna som gör det! Men ändå är grävningen en bit bakom lokalen där Turbo sitter. 

Med tanke på den grejen som jag och Turbo var och tittade på igår em, så kan jag säga att jag var och tittade ensam också lite senare på dan. Resultatet: vi lägger ner det. Det var alltså den saken som jag och mannen hade lite olika åsikter om, men nu har vi stött det tillräckligt och gemensamt kommit fram till att det inte var det bästa alternativet. Så nu jagar vi vidare efter andra alternativ. Mannen hade bokat in ett möte idag på förmiddagen för att höra lite med den lärare från gymnasiet som Turbo idag har i matte och fysik. Vi behövde veta om han är beredd att satsa lite på Turbo till hösten om vi får till vårt projekt som vi lagt som förslag till skolchefen. Och denna lärare är mycket villig till att i någon form delta i projektet! Han tyckte det lät bra. Härligt!
Än vet vi inte om eller hur det går igenom hos cheferna i kommunen, men vi jobbar i det tysta för att komma framåt, så långt vi kan innan beslut är taget.

Nu till något helt annat.
Denna månad hade jag tänkt träna upp min försoffade kropp lite, men sen helgen har jag mått dåligt och jag har inte kommit på var felet ligger - inte förrän igår kväll. Jag kände ju igen den där smärtan i vissa organ och förstod så mycket som att allergin hade satt igång igen. Men jag hade inte ätit något tvivelaktigt - trodde jag - så jag var lite bekymrad över vad som hänt. Men innan jag åt av skinkan som jag ätit sen helgen (längesen jag åt skinka innan dess) så läste jag på förpackningen igår kväll. Tror ni inte den var allergiframkallande för mig?? Härlig allergi jag fått.... Skinkan innehåller druvsocker och druvsocker utvinns ofta ur vete! Så nu är det finito med den skinkan för mig. Jag får gå på jakt i affären efter en skinka som inte innehåller druvsocker... för det måste väl finnas, eller hur?!Min matvärld krymper, men det är det värt att slippa smärtan och andra jobbigheter! Jag vill inte klaga, eftersom jag ändå har något som går att åtgärda, även om det är besvärligt. Men det finns de som har det myyyycket värre!

Nu väntar kvällsbestyren här och sen blir det hopp i säng. Behöver nya krafter för morgondagen också.
Kram på er ♥

1 kommentar:

Nina sa...

Jamen vi startar den där gården, men anpassning efter varje individ, med boende, skolformer och dagliga verksamheter. Med djur och odlingar och vips så har du massa bra råvaror utan tillsatser! Det blir tre flugor på smällen ;)

Men jobbigt för dig trots att du är positiv. Det är inte mycket mat som inte innehåller nåt annat :(

Resten håller jag tummarna för så länge det behövs och hoppas det löser sig på ett bra sätt <3

Kramar!