tisdag 23 juni 2015

Assistansmöte

När jag skrev gårdagens inlägg trodde jag att vi hade två möten inplanerade tills idag. Men två möten blev tre.
Sent på kvällen igår fick jag ett samtal från assistansbolagets Kent som undrade om jag hade tid för en träff idag. Ja, ja, kläm in mötet bara.... Vi kände att vi behövde få det gjort innan semestrar även om Kent redan inlett sin semester, men med att jobba ett par dagar. Han hade en ny assistent som han ville att jag skulle träffa. Han har "sparat" honom för att ge honom chansen att framöver ev jobba med Turbo. Nyfiken på personen blir man ju, när Kent tror det är någon som passar hos oss.

Efter de båda andra mötena vi hade tidigare på dagen så åkte jag de där milen till assistansbolagets kontor. Jag träffade Kent och "Ove" som jag kallar honom här på bloggen. Vi tog en lunch ihop alla tre och snackade en bra stund. Mellan mig och Ove funkade det på direkten, inga konstigheter alls.
Alltså.... jag fattar inte... i många kommuner finns det inga lämpliga assistenter till barn som mitt och i assistansbolagets kommun verkar det finnas många. Jag bara undrar.... hur många finns det liksom?? Jag häpnar - på riktigt!Detta är en i raden av killar som har mångårig erfarenhet av barn som mitt som är utåtagerande, och som verkar brinna för sitt jobb. Hjärtat på rätta stället, rätt inställning till jobbet och en drivande anda framåt - det kan inte bli så mycket bättre. Det är bara att hoppas på att Ove funkar ihop med Turbo i framtiden.

När vi ska kunna pussla in honom vet jag inte. Vi skulle behövt den där bostadsanpassningen färdig igår! Här står assistenterna i kö för att jobba med Turbo och vi kan inte ta in dem som vi vill pga att Turbo inte kan ha fler vuxna hemma samtidigt. Och jag och mannen måste ju få vara hemma ibland också, annars orkar vi inte. Samtidigt behöver vi avlastning för att orka. Mmm... vi får se hur vi löser det. Vi vill ju inte att fina assistenter försvinner när tiden bara går...

De båda andra mötena (varav det ena var med kommunchefen) redogör jag för i morgon eftersom jag är såååå dödens trött ikväll. Tre möten sög musten ur mig idag, även om vissa möten var riktigt trevliga.
På återseende! Kram, kram ♥