lördag 6 juni 2015

Heja fk - iaf så långt....

För någon vecka sen skickade jag in ansökan till försäkringskassan ang utökad assistans. Under skoltid har Turbo haft assistans via skolan. Skolan har använt sig av våra assistenter som vi har haft hemma (Timmy och Nisse) men det har varit skolan och kommunen som stått för det. Nu när skolan tar slut i o m sommarlovet så behöver ju Turbo assistans även under den tiden som tidigare varit skola. Därav vår ansökan om utökning av antalet timmar.

Lite brådis är det med att få besked eftersom både Timmy och Nisse står utan det jobbet till hösten annars. Och inkomst måste vi ju alla ha! Om vi inte får besked inom det snaraste så är vi förstås oroliga över att mista dessa fina assistenter när de känner osäkerhet inför framtiden. Det FÅR INTE hända!


Men igår ringde handläggaren från försäkringskassan. Hon ställde några frågor för att komplettera uppgifterna hon fått tidigare. De hade förstått att det är brådis med beskedet och påskyndar ärendet. Inom ett par veckor trodde hon att vi ska få ett besked! Inte dåligt, de har normalt sett fyra månaders handläggningstid!! Härligt att de kan se individen bakom behovet! Sen hoppas jag förstås på positivt besked också.... men lugn blir jag inte förrän beskedet kommit.

Kram på er!

1 kommentar:

Nina sa...

F-kassan har vi också bara positiva erfarenheter av hittills. Jag håller tummarna för utökat för Turbo.
Kramar!