tisdag 16 juni 2015

Flera tankar om situationen

Flera tankar finns i mitt huvud i anknytning till gårdagens inlägg om hur läget är. Jag ska nog förtydliga att de chefer vi träffat som VILL hjälpa oss (för de är några stycken i kommunen), sitter också i en rävsax och KAN/FÅR inte göra enligt vårt önskemål. Det har att göra med kommunens lagar och regler och då blir det tyvärr att vi får negativa besked här och var hos olika chefer. Det är därför vi måste gå högre upp och vi väntar på det där samtalet från kommunchefen.... Vi ger det nån dag till så får vi se....På vårt senaste möte med skolchefen för tre veckor sen, så erkände han att Turbos högstadietid (4år) varit ett misslyckande från skolans sida. Man har inte lyckats få till skolgången efter hans behov. Upp till 6:an gick allt bra och han hade godkända betyg i samtliga ämnen. Sen har det gått utför och det snabbt! Allt beror på att det inte funnits "kompetent personal", för att använda rektorns ord. Det är mycket tragiskt att se hur få betyg han har fått ihop, med tanke på den kapacitet han har. Här kan jag känna en stor sorg över att de inte lyckats fånga upp honom under dessa fyra år som faktiskt gått på högstadiet.

Vi är inte ute efter att bråka om den tid som varit och som inte blev bra. Nu vill vi bara se framåt och lägga det gamla bakom oss. Det enda vi vill är att kommunen ställer upp och stöttar under de närmaste åren. Som det känns nu så verkar det vara för mycket begärt.... Men det vore oerhört tragiskt om de lyckas spilla bort Turbo ännu mer de närmaste åren. Vi vill att han ska få utvecklas på ett sätt som gynnar honom och som gör att han får en så bra framtid som möjligt i hans situation.Vi får se vad som händer de närmaste dagarna....
Men usch så trött jag varit här i eftermiddag. Hade nog kunnat somna om jag haft ro i kroppen till det. Turbo hade en ordentlig urladdning igår kväll med långdraget utbrott inför dagens bravader. Dagens "äventyr" ska jag redogöra för i kommande inlägg, eftersom det tydligen sugit musten ur mig för tillfället.

Kram på er ♥