torsdag 18 juni 2015

Läkarbesök

Nej, men oj vad det händer grejer här och jag hinner inte med att hålla jämn fart i rapporterandet här på bloggen. Jag får nog ta lite i taget så det inte blir för långa inlägg och hoppas det lugnar ner sig lite så jag kommer ikapp. ☺

Men nu tar jag och skriver ett positivt inlägg här och lägger allt negativt åt sidan för idag. Vi måste hinna glädjas också!
Måndagskvällen avslutade vi här hemma med ett ganska långdraget utbrott från Turbos sida. Turbo är just nu väldigt harmonisk, men på tisdag morgon väntade ett läkarbesök på habiliteringen. Usch, vad det störde och oroade honom. Men vad hade vi väntat oss??



Det var några år sen Turbo träffade en läkare sist och det gick inget vidare bra då. Men iaf så ritade jag upp hur tisdagen skulle se ut och vad sköterska och läkare skulle göra med honom. Det lugnar lite iaf. Jag och mannen åkte iväg till stan på morgonen med honom och vi var förstås spända över hur det skulle gå. En högre dos av en av medicinerna fick han för att underlätta besöket.

Såna här besök klarar man inte ensam med Turbo. En måste följa med och vara beredd att avbryta och följa med Turbo ut i bilen ifall det blir för mycket för honom. Förra besöket vi gjorde med Turbo varade ca två minuter.....
Efter utbrottet på måndagskvällen visste vi inte hur besöket skulle avlöpa.

Men oj, så bra det gick!! Det var en 77-årig läkare som undersökte Turbo! Helt suverän! Vilket exemplariskt bemötande! Det är en läkare som är mer än pensionsmässig med tanke på åldern, men han brinner verkligen för att jobba med dessa ungdomar. Turbo har träffat honom när han var ganska liten, men det kommer han inte ihåg. Men vi föräldrar kommer ihåg honom, så vi hade förberett Turbo på vilket sätt han har.



Turbo var med på noterna. Förr om åren har Turbo inte svarat på frågorna han fått vid läkarbesök. Det har varit "goddag yxskaft" hela tiden och inget vettigt har de fått fram. Denna gången svarade han mycket bra! Vilket framsteg! Det blev en grundlig genomgång och vi är imponerade över hur bra det gick med frågor och svar. Men läkaren fick lite frågor han också, med glimten i ögat från Turbo. ;) Läkaren gick igenom det vardagliga och hur allt fungerade. När läkaren frågade hur det gick med dusch och hårtvätt, så svarade Turbo på det. Sen fick läkaren frågan: "Hur har du det med dusch och hårtvätt?" Haha, underbart!! Läkaren svarade och var med på noterna han också!



Motorik och dyl blev också genomgånget och det var välbehövligt. Vet inte när någon fick möjlighet att göra det sist. Ett par grejer blev jag lite fundersam över, men kanske kan man googla på det eller ta kontakt med läkaren i efterhand.... Vad betyder det t ex att man inte har reflex när läkaren slår med hammaren nedanför knäskålen? Jag har ingen aning. Jag såg att läkaren reagerade, men sen då....


Ja, ja, det är inget som är livshotande iaf och vi är glada över att Turbo är otroligt frisk annars. Det blev faktiskt ett hellyckat läkarbesök och vi var upprymda och glada, jag och mannen efteråt. Turbo fick förstås en hel del positiv förstärkning efteråt!

Nu får det vara nog med bokstäver här för idag. Mera kommer sen för massor händer framöver och har redan hänt.
Kram på er alla ♥

2 kommentarer:

Nina sa...

Underbara Turbo! :)
Vad härligt att besöket gick så bra. Synd att en sån läkare åldras...
Ni kanske kan be om en telefontid med läkaren?
Kramar om!

Anonym sa...

Vad häftigt med hans humor. Så skönt att det gick bra.
Kram! från Marielle!