söndag 5 april 2015

Helgsammanfattning

Nu är det väl dags för lite uppdatering här! Jag tog lite ledigt över helgen från bloggandet... men nu gör jag en liten sammanfattning av helgen så här långt.

Torsdagen var, som jag skrev, en lång och mysig dag för mannen och mig. Turbo åkte till korttids direkt efter skolan så vi var lediga direkt på morgonen. Först var vi på besök hos assistansbolaget där vi ventilerade en del nya tankar angående assistenter framöver. Det behöver stötas och blötas hos bolaget och även med andra inblandade, så får vi se vart det slutar.
Som jag också skrev i förra inlägget, var vi in på en mysig butik efter vägen och det får nog bli en tur till dit för min del. Kan inte smälta en sak jag såg där... och har en liten fotoidé med den prylen.... Många gånger ser jag färdiga bilder i mitt huvud och då måste jag bara fota och fixa det....Fredagen var ganska lugn. Vi var hemma och "skrotade" lite på dan och gjorde sånt som behövde göras, men ändå i vår egen takt. Jag gjorde egen müsli igen och jag behövde också baka lite bröd. Jag får säga att bröd är det svåraste när det gäller min veteallergi. Det finns INGET riktigt gott bröd!! Inte vad jag har lyckats hitta iaf. Det är alltså inte glutenallergi jag har, utan det är veteallergi och det är stor skillnad. De flesta glutenfria grejerna går bort, då de oftast är gjorda på vetestärkelse. Nu provade jag att baka på lite, för mig, nya ingredienser och det var väl det bästa baket hittills. Men det är långt ifrån de där fluffiga frallorna som är så goda!Men jag ska ändå inte klaga! Jag har fått ett nytt liv och inser mer och mer hur illa det varit. Men nu kan jag njuta fullt ut av livet!

Fredagen flöt på och vi fick båda en del gjort. Dagen avslutades på ett lite speciellt sätt. Inget jag skriver ut här, men kan bara nämna att fina R gladde mitt hjärta på ett extra speciellt sätt... ☺ ♥

På lördagen åkte jag och mannen till jobbet för ett par timmar. Jag behöver jobba ikapp lite och det är skönt att utnyttja tiden när man har nån extra ledig dag. Sen hade vi lite att handla eftersom vi skulle ha gäster, så vi uträttade det när vi ändå var ute i byn och härjade.Två timmar innan våra gäster skulle komma på kvällen, var jag tvungen att göra en utryckning för Turbos skull. Jag blåste in till stan och fick köra ca 10 mil, men vad gör man inte för att skona personalen på korttids från att behöva kämpa med utbrott. Kan jag avhjälpa en sån situation så gör jag det, trots tidsbrist. Tur jag har en man som klarar markplanet galant utan att jag är med och stökar, även om det blev lite stressigt för oss båda! ♥

Kvällen blev mycket lyckad! Våra gäster fick uppleva sitt livs första bad i tunna och jag tror de uppskattade det mycket. Vi satt iaf i tunnan i 2,5 timme och såg ut som russin när vi klev upp. Det är otroligt avslappnande att sitta i tunnan och tjöta. Många ämnen hinner avhandlas under de där timmarna och vi njöt av den stjärnklara natten med fullmånen lysande på oss! ;)Trevligt hade vi och klockan var en bit efter 1 på natten när gästerna åkte hem till sitt! Sen tar det ett tag att varva ner innan man kan somna, så det blev sent. Men vad gör väl det när man kan ta sovmorgon. Så det blev en sen och njutbar frukost ute på verandan på förmiddagen idag.Nu är Turbo hämtad från korttids. Han känns rätt skaplig även om jag anar något under ytan. Men jag tror det kan bero på att det nu är lov och en extra helgdag i morgon som ställer till det lite.

Ha en trevlig helgkväll och kram till er alla ♥

4 kommentarer:

strutgumman sa...

Kram!!
///
Anna R

strutgumman sa...

Kram!!
///
Anna R

Nina sa...

Härligt att ni fick en kanon-helg :) Hoppas oron hos Turbo lägger sig och lovet går bra.
Kramar!

Lena sa...

Vilken underbar bild på blåsippan.
Låter som ni haft full rulle som vanligt. Hoppas det går att lösa Turbos oro och att det blir en fin vecka med lov och allt.
Kram kram ♡♡