fredag 15 augusti 2014

Skolmöte, inskolning och bad

Dagens morgon flöt på bra här hemma. Turbo var på mycket bra humör, trots att han hade lite förväntningar inför dagen. Annars kan det ibland slå över. Otto jobbade på fritids/korttids idag och Turbo var nöjd när jag hämtade honom efter lunch.
Jag och mannen hann klara av lite möten under dagen. Först med nya assistenten Timmy som kom tillsammans med den "gamla" assistenten Kent. Vi behövde prata ihop oss lite och lära känna varann lite mer innan Timmy börjar på allvar. Det blev en trevlig pratstund innan det var dags att bege oss till skolan.

Mötet på skolan behövdes så här inför skolstarten. Stämma av lite och kolla läget och styra upp vissa saker. Det blev ganska många med på mötet: läraren Ulla, nya läraren Paula, skolans studievägledare, assistenterna Nisse, Kent och Timmy och så vi föräldrar. Kent lämnar över till Timmy i o m detta och vi tror på det här upplägget. Det känns så bra som det bara kan, när vi mister en som är så klockren för Turbo.
Vi har inte sett hur det går än, men det känns som vi trots allt är lyckligt lottade som får en efterträdare som har stor erfarenhet i ämnet. Timmy har upplevt exakt samma beteende som Turbo har, hos annan brukare under några års tid så han räds inte uppgiften. Han verkar stå stadigt även efter heta situationer. Det känns tryggt att veta att det inte är en nybörjare som kommer in i det här läget, som är riktigt känsligt för Turbo.

Efter mötet idag så känner jag mig mera hoppfull än jag varit tidigare. Det känns genast lite lättare att kunna ta oss igenom den här downperioden som Turbo har nu, när vi känner stödet från dessa killar. Härliga killar vi har runt Turbo, de har alla olika egenskaper så de kompletterar verkligen varann.


Nisse, mannen, Timmy och Kent

Jag hämtade Turbo på fritids efter lunchtid och åkte hem med honom. Sen kom Kent och Timmy och tog hela eftermiddagen och frampå kvällen med honom. Sista bredvidgången för Timmy och Kent lämnar oss, men inte helt. Vi har bokat in så han ska träffa Turbo med jämna mellanrum även om det dröjer mellan gångerna. Och han har också lovat att stötta oss i olika skolfrågor i den mån han kan och kommer loss. Det är vi oerhört glada för eftersom den killen besitter en enorm kunskap inom skolvärlden.

När de gett sig av härifrån så varvade Turbo ner tillsammans med mannen. Efter en lång, lång stund hade de laddat tillräckligt för det dagliga badet i den kalla poolen som faktiskt blivit några grader varmare de senaste dagarna. Men eftersom det blev sent, så var det kyligare i luften i stället. Men i kom de!Snart nattadags! Sov gott allesammans och kram till er alla ♥

3 kommentarer:

Anonym sa...

Alltså, vilka killar ni har fått som jobbar med Turbo. Så glad för er skull.
Skönt att Kent lovat att finnas lite i bakgrunden på det viset när han kan. Tänk att det finns såna människor, det gör en alldeles varm i hjärtat!

Jaa, det där badandet ja, he he he! De kommer väl hållas tills det blir is på ytan.

Kram på er och ha en fin lördag <3

Nina sa...

Så härligt att ha flera assistenter som funkar så bra, står med fötterna stadigt och har ett bra samarbete med er. Ja, jag tror också att det kommer bli bra. Så skönt att Kent finns kvar i bakgrunden lite också. Vilken klippa!

Kramar om!

Tina sa...

Låter som det kan bli riktigt bra igen för er, värdefulla killar som verkar riktigt bra. Härligt ! Håller tummarna för en bra skolstart och termin <3