lördag 16 augusti 2014

Obalans!

Gårdagens möte med skolan tillsammans med alla assistenter satt fint, gläds fortfarande över känslan som infann sig med underbar personal! Nu hoppas vi på det bästa inför skolstarten. Men samtidigt ser vi ju att Turbo inte mår på topp (inte konstigt alls). Det är ju bara någon vecka sen vi hade fullständig harmoni, men nu har det väl gått upp för honom hur verkligheten ser ut. Men idag frågade han om Kent kommer på måndag.... hm.... trots att det inte står på schemat så undrar han. Jag undrar hur han tänker där och varför. Har han ändå inte förstått vidden av personalskiftet? Tiden får rätta till det och det blir säkert bättre när Kents nästa tid här, kommer upp på 4-veckorsschemat, men tyvärr dröjer det.
Som sagt, harmonin byts blixtsnabbt mot oro inombords. Vi måste backa och anpassa vardagen efter dagsformen hos Turbo. Vi fick ett slående exempel idag på hur man måste hänga med i svängarna och använda fingertoppskänsla i alla sammanhang. För några veckor sen skrev jag om ett par släktingar som var på genomresa och som det gick bra att de kom in och sa hej. Turbo var harmonisk så det gick hur bra som helst.
Idag hade vi ett liknande scenario. Jag kände innan att det här kommer inte att funka idag. Vi förvarnade Turbo om att det kan hända att ett par hör av sig som är på genomresa och kanske vill hälsa. MEN att vi kommer att kolla med Turbo först i så fall om det går bra, annars säger vi nej. Han gick igång enbart på tanken och utbrottet kom med flygande föremål runt oss!
Där ser man vilken skillnad det är på att tåla grejer om han är i balans eller inte i balans! Det gäller att känna Turbo väl och veta vad som passar för stunden.
Igår hade vi också ett utbrott. Det hann vi med mellan att jag hämtat Turbo från fritids och att Kent och Timmy kom hit. Utbrottet gick över på en kvart så det var inget allvarligt och djupt. Men det berodde på en bagatellsak - toalettsitslocket uppförde sig inte som det brukar när han fällde upp det. Detta blev för mycket för Turbo och utbrottet bröt ut. Jag kan säga att nu har vi inget lock alls, det höll inte för hans framfart.

I samband med det här ska jag svara på en fråga jag fick av Mamma Z om utbrott. Hon undrar om Turbo blir lugnare efteråt när han fått laddat ur sig? Att han får ur sig sin frustration och han blir harmonisk efteråt.
I en sån här period som vi är inne i nu, är svaret nej! Utbrotten gör varken från eller till, när det gäller att bli lugn. Nu är det oro hela tiden i kroppen och utbrotten avhjälper ingenting - tyvärr. Det är bara att ta sig igenom dagarna med utbrott var och varannan dag.
Vid andra tillfällen då det är hyfsat lugnt i hans kropp och något inträffar så det kommer ett utbrott, då kan vi märka att han blir mer harmonisk efteråt.

Det var det det. Nu är det kvällen kvar av den här dagen. Badet blev nyss avklarat och det avlöpte utan utbrott, det ni!!
Ha en trevlig kväll allesammans! Kram, kram ♥


2 kommentarer:

Anonym sa...

Tufft med de där små sakerna som ställer till det. Det måste ju säga en hel del om oro-och stressnivå tänker jag, att minsta lilla fel blir för mycket och då är orken slut. För Troll beror det även på vad det är som är oron som gnager som avgör om det blir lugnare efteråt eller inte. Om det är nåt som kan "bli klart" så kan harmonin återkomma efter ett utbrott, men är det för mycket finns inget som hjälper. Då ärdet inte frågan om, utan när utbrottet kommer.
Hoppas att det inte är så att det inte sjunkit in ännu att Kent försvinner och det värsta ännu finns kvar.
Hur kallt var det idag då, i badet?
Kram på er och hoppas ni får en bra lördag <3

Nina sa...

Usch vilken oro det måste finnas i Turbo nu, så jobbigt gör er alla :( Att det svänger snabbt känner man igen, även om vi inte tampas med såna explosioner.. Men fingertoppskänsla behövs och det är inte konstigt att det tar sin tid att lära sig alla tecken och tolka rätt.

Förstår Turbo almanackan? Tänker om det kan hjälpa honom att veta vilken dag han får träffa Kent nästa gång? Det funkar inte här, men det var en tanke bara. Typ en väggalmanacka med en markering på rätt dag? Hoppas det lugnar sig iaf.

Styrkekramar <3