onsdag 6 augusti 2014

Allvarligt

Ytterligare en bra dag idag (förutom ett utbrott nu på kvällen)! Vi njuter av att vi har en Turbo i hyfsad harmoni! Idag var det Alex tur att jobba med honom på fritids/korttids när jag jobbade. Kanske aningen stirrigt i morse, men inget anmärkningsvärt. När jag hämtade honom på eftermiddagen möttes jag av en glad Turbo. Härligt! Turbo berättar att han haft mattelektion med Alex. Stackars honom, han sover nog gott inatt eller också hålls han vaken av en massa snurriga siffror i huvudet. Turbo är ju en mattenörd av rang och jag har en känsla av att Alex inte är så förtjust i matte!! ;) Ni skulle se hans genomgångar som han har med en, när han tar fram sin kalkylator, eller vad det heter. Det är bara att humma och se glad ut och se ut som att man fattar ;)

Jag och Turbo tog den sedvanliga omvägen hem efter fritids idag. Då kunde jag passa på att säga några väl valda ord om skolan som börjar om knappt två veckor. Det gäller för Turbo att satsa lite i år och det måste han bli medveten om. Jag ska utveckla det mer här i ett annat inlägg senare. Det går inte att prata så jättemycket åt gången med Turbo, utan man få ta det i lagom doser. Men nu har jag börjat iaf och har ca två veckor på mig att bearbeta lite mer. Men det gäller att läsa av honom och se när dosen för stunden är tillräcklig, annars blir det inte bra. Som tur är så är han i balans, annars går det inte att ta upp såna här allvarligare saker.

Utbrottet som kom senare i kväll berodde på en missuppfattning, en liten mening från mig som landade fel. Det var säkert kombinerat med att tröttheten slagit till hos Turbo också. Men efter utbrottet kom han och gav mig en mjuk puss på kinden och då smälter man ju <3 Han vill säkert inte ha dessa utbrott.... Men jag säger bara en sak - de där tidningshögarna jag placerat i hans väg, det är nog bland det bästa jag kommit på! Idag tog han en tidning i taget och hade att göra ett tag, i stället för att vräka ut en hel hög i taget. Tidningarna sparar ju på att annat går sönder i stället. Nu är det tyvärr annat som drabbas först, men sen får tidningarna en dust, men vi är nöjda med att det räddar en del grejer iaf.

Nu blir det kram och godnatt <3

 

2 kommentarer:

Anonym sa...

JA det gäller verkligen att ha fantasi, tålamod, lite tur, tålamod, fingertoppskänsla, tålamod och en massa förståelse och ork.

Men så gullig han är, och såklart att ingen vill ha utbrott, det tar ju både på orken och på samvetet när de inser vad som hänt.
Kram och godnatt på sig nu i höstkylan :P

Nina sa...

Blir det jobbigt för Turbo om en assistent inte är bra på matte, eller kan han känna sig lite mallig över att han kan mer än nån annan i ett ämne?

Ja, tidningarna måste vara toppen för er. Skönt att Turbo själv har nappat på att använda dom att få ut ilskan på.

Hoppas det går bra med förberedelserna inför skolstarten, och hela skolåret med, för den delen. Inget är ju självklart, men vi håller tummar!

Kramar!