onsdag 13 augusti 2014

Deal mitt i utbrotten

Vi kan lätt konstatera att vi hamnat i en lite sämre period här. Inte så konstigt, men det tar mycket ork och energi av oss som är runt omkring Turbo. Utbrott i stort sett varje dag. Igår blev det inget och det var ju skönt, men idag har vi haft ett hittills. Personalbyte och skolstart ligger förstås till grund för det och det är bara att vänta ut tiden när det gäller det här. Sen får vi hoppas att det lägger sig när allt kommit igång och han blir van vid att det bytt assistent halva tiden i skolan och en eftermiddag/kväll i veckan här hemma. Men vi räknar med att vi nu gått in i en tuff period, vad vi än säger och vad vi än gör så blir det fel för Turbo.
Vi sänker kraven just nu, men vissa krav går inte att ta bort utan de bara måste genomföras. Just idag har jag ingen lust att leva på nåt annat sätt än "standardfamiljen" när det gäller det krav jag måste genomföra. Men det skulle bli katastrof för Turbo och oss övriga i familjen, med stort utbrott som följd. Detta tack vare en vanlig rutinsak som vilken unge som helst skulle genomföra lätt som en plätt. Men här gäller det att gå på tå och anpassa och vara lyhörd för vad som passar att säga eller göra och vänta ut rätt tillfälle efter rätt typ av pushning... Phu... Vissa dagar vill man bara inte, men det är "bara" att bita ihop.

Mannen och Turbos deal då, hur går det med den?? Det hela går ut på att inte ge sig först och det finns ingen annan vinst med det än själva äran, eller vad vi ska kalla det ;) Än så länge håller de på fortfarande. Men tyvärr, detta var menat som en rolig grej, men nu när Turbo inte är stabil så ser vi att han inte riktigt fixar roligheten. Det blir för mycket för honom med förväntan och skojsighet. Då slår det över och utbrotten är ett faktum. Suck! Vad gör man åt det då? Vi kan ju inte bryta detta bara för att det blev för svårt för Turbo - vilket nederlag för honom. Så vi fullföljer och håller andan.
Så här såg det ut idag och vattnet var endast 15,5 grad "varmt" :)Dags för kvällsrutiner och nedvarvning. Vi får se hur det går. Men jag blev lite gladare över ett meddelande jag fick från en fb-vän nyss. Budskapet i det var glädjande för mig och genast blir man mera uppåt. Tack för de raderna, R!

Stor kram till alla läsare ♥

5 kommentarer:

Anonym sa...

Inte lätt att ändra på roligheter, så sorgligt att det skulle behöva bli ett misslyckande av det hela :(
Jag hoppas ändå att det kan vända till det bättre.
Jaa du, vissa rutinbyten och förändringar är ju inget man ser fram emot, det känns igen. Hoppas att det går framåt i rätt takt. Du bukar ju vara bra på det.
Stor kram och hoppas att kvällen avlöpt någorlunda lungt.

KRAMAR OM <3

Anonym sa...

Du skriver
"Mannen och Turbo fortsätter med sin deal här - att bada så länge de klarar det för kylans skull ;)"

Men nu verkar det som det blir lite för mycket för Turbo.
Mannen klarade ju inte av Liseberg så bra. Turbo gav ju en del kommentarer om det.
Är detta med badet verkligen på liv eller död?
Varför kan inte mannen säga att det här är lite för mycket för mig och låta Turbo vinna. Så kanske det får honom att må bättre. Bara en liten tanke från mig kanske har helt fel?

Unknown sa...

Just såna småtävlingar för skoj skull fixar oftast inte vår son. Han tar allt på riktigt allvar och även om det börjar som en rolig grej (tror vi) slutar det oftast i stora utbrott. Trist! Men kanske att de kommer lära sig på sikt. Bäst och lugnast för alla i sådana lägen är nog att låta honom tro att han vinner. Det konstiga är ju att ibland fungerar faktiskt små skojtävlingar så det är väl därför man inte ger upp heller. Jättekämpigt för er med så mycket utbrott och liten är han ju inte heller. Hoppas verkligen det lugnar ner sig för er! // styrke kramar... S

Nina sa...

Mannen kanske får "förlora" vadet lite fortare än han tänkt sig.

Hoppas Turbos lugn återvänder när vardagen är igång. Tänkte på det där som man så ofta hör "Så är det för alla föräldrar/så gör alla barn" eller "Du ska inte tro att du har det värre än andra"

Jaja, även om man aldrig jämför på det viset så känns det ju lite tröttsamt med såna kommentarer när man är i dom jobbigaste perioderna. Därför är det så skönt att det finns andra som har det på liknande sätt.

Kramar med styrka!

Tina sa...

Ja detta tassande och funderande tar på krafterna. Hoppas snart lugnet infinner sig för er och oss andra. Vi är också trötta just nu och hoppas det vänder snart. Kramar om <3